Brzo i veoma ukusno.
Ako ste ljubitelj krompira, predlažemo vam originalan način za njegovu pripremu.
Na ovaj način dobijate odličan prilog jelu, ili sočnu grickalicu.
Sastojci:
1 kg krompira
50 gr rendanog kačkavalja
2 kašike susama
malo kurkume
ml. crvena slatka paprika
tucana ljuta paprika
ml. biber
beli luk u granulama
malo ruzmarina
so, ulje
Priprema:
Krompir očistiti i iseći na kocke pa kuvati 10-15 minuta. Ocediti i isprati u hladnoj vodi.
Na foliju staviti rendan kačkavalj, ruzmarindodati susam, kurkumu papriku jednu i drugu, ml. biber beli luk.
Istresti krompir preko začina, pa sipati preko krompira malo ulja, pa izmešati. .
Poređati u pleh koji ste obložili pek papirom. Pleh mora biti veći da se ne dodiruju.
Peći na 230 stepeni oko 30 minuta da bude baš hrskav.
Autor: