AKTUELNO

Ako tragate za receptom za sočnim i ukusnim obrokom, kvrguša je ono što tražite.

Potrebno je:

3 pileća bataka

3 kašike brašna

2 jaja

Čaša mleka

Čaša jogurta

Kašičica soli

1 prašak za pecivo

30g slanine

50g kačkavalja

1 kisela pavlaka

prstohvat peršuna


Priprema: Batak malo opeći u tiganju. Napraviti masu od brašna, jaja, mleka, jogurta, malo soli i praška za pecivo. Dodati i malo slaninice. Masu sipati u pleh, dodati prethodno pripremljene batake, prekriti alu folijom i ubaciti u rernu na 20 minuta. Napraviti masu za prelivanje od sitno rendanog kačkavalja, jaja i kisele pavlake. Sve sjediniti.

Izvaditi kvrgušu iz rerne, preliti prethodno napravljenom masom i vratiti u rernu na još 10ak minuta. Radi dekoracije, dodati peršun na kraju.

Autor: