AKTUELNO

Bogata je sirom i može da se servira zasebno, za užinu ili doručak. Premazuje se puterom koji se rastopi dok je topla i daje joj dodatni ukus

Stari recept za pogaču sa sirom je nadograđen sa kačkavaljem i parmezanom, uživaćete u punom ukusu.

Sastojci:

500 g brašna

200 g parmezana

50 g feta sira

100 g polutvrdog sira

100 putera

1 prašak za pecivo

25 g pivskog kvasca

100 ml punomasnog mleka

5 jaja

8 g soli

Foto: Pixabay.com

Recept za domaću pogaču sa tri vrste sira:

Za pogaču prvo prosejate brašno, pomešajte sa praškom za pecivo i promešajte. Nakon toga ubacite u smesu puter, mleko i lagano umućena jaja. Ubacite i feta sir, polutvrdi sir i parmezan. Izmešajte rukama i ostavite da odstoji 1 sat na hladnom mestu. Nakon toga ponovo izmesite testo i ostavite da odstoji još 1 sat.

Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Testo prebacite u okrugli kalup i pecite oko 45 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se prohladi, a pre serviranja premažite rastopljenim puterom. Uživajte.

Ova pogača priprema se na klasičan način, ali zbog dodatka sireva je poput pite. Ukoliko volite pogače, možda ćete želeti da napravite i brzinsku pogaču od 4 sastojka, nema čekanja da testo naraste.

Autor: Snežana Milovanov