AKTUELNO

Ovo divno pecivo idealno je za doručak uz belu kafu ili čaj, ili za večeru.

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna

100 g šećera

1 kocka svežeg kvasaca ili 2 kesice suvog kvasaca

1/4 l mlakog mleka

3 cela jajeta ili 3 žumanceta

70-100 g putera ili margarina

1/2 čajne kašičice soli


Punjene francuske prženice: Najukusnije koje ste probali do sada, sjajan predlog za DORUČAK ili večeru (RECEPT)

Fil:

250 g marmelade ili džema
1 čajna kašičica cimeta

Priprema

Sve sastojke sjediniti i ostaviti oko sat vremena da testo nadođe (ako je testo retko, dodati još malo brašna, a ako je gusto, dodati malo mleka). Premesti i formirati 12-15 loptica. Ostaviti da miruje još 15-tak minuta. Svaku napuniti sa jednom kašikom džema, zatvoriti i poređati u podmazanu tepsiju. Premazati otopljenim puterom. Peći u zagrejanoj pećnici. Kada malo porumene prekriti folijom. Peći na 190 C 25-30 minuta.

SAVET

Po želji se u testo mogu dodati i seckani orasi ili servirati sa vanila sosom, pasiranim jagodama, nekim drugim voćem ili prošarati čokoladom. Mogu se filovati marmeladom po želji. Ovo testo je ideano i za štrudle.

Autor: