AKTUELNO

Stručnjaci za ljubav ističu da tri znaka ukazuju na emocionalnu preljubu

Preljuba ne mora biti samo fizička, ona može biti i emocionalna, skrivena, možda je čak nismo ni svesni.

Od partnera krijete odnos koji imate sa drugom osobomNaravno, ne morate da delite svaki detalj života sa svojim partnerom. Takođe niste u obavezi da prikazujete poruke i razgovore sa drugima. Ali ako krijete veliki deo svog odnosa sa drugom osobom od svog partnera, to je crvenazastava. Razmislite na sledeći način: kako bi vaš partner u ovom trenutku reagovao kada bi video ili pročitao konverzaciju između vas i te osobe? Da li bi ga to povredilo?

Ako osećate da morate da krijete svoj odnos sa drugom osobom od svog partnera, postoje dva moguća razloga: ili imate nezdrav odnos sa partnerom, ili imate nezdrav odnos sa drugom osobom. Razmislite o svojim osećanjima i budite iskreni prema sebi, i prema drugima.

Neprikladna komunikacija sa drugima

Emocionalno varanje se često manifestuje kroz neprikladnu komunikaciju koju imate sa drugom osobom. To mogu biti direktne reči koje koristite u razgovoru, ili samo neprikladan govor tela ili ponašanje.

Evo nekoliko primera komunikacije koju ljudi u emocionalnim aferama imaju sa drugom osobom:

Flertovanje

Razgovor o vašoj trenutnoj vezi i otkrivanje tajni koje vam je partner poverio (njegove traume, fantazije...)

Kritikovanje vašeg partnera drugoj osobi

Otkrivanje delova sebe koje ne otkrivate svom partneru

Razgovor o seksu sa drugom osobom (čak i ako se samo šalite)

Razmišljate o tome da se vratite starim romansama

Ne morate imati emotivnu vezu sa nekim koga ste upravo upoznali; možete sanjati o prošlim vezama. Sasvim je prirodno da s vremena na vreme razmišljate o svom bivšem, pa čak i da se prisetite svoje prethodne veze. Ali ako često razmišljate o tome koliko je stara romansa bila lepa i kako bi bilo dobro da je ponovo oživite, ovo bi mogao biti znak emocionalneprevare.

Ako primetite da i vi emotivno varate partnera, pogledajte sebe i svoje odnose. Šta vam je potrebno? Šta vam nedostaje u vašoj vezi? Šta dobijate od druge osobe? Kada se fokusirate na sebe i dobijete odgovore, takođe ćete bolje znati šta da radite i kako da sebi pomognete.

Autor: