AKTUELNO

Verovatno jedno od najtežih pitanja jeste šta je u suštini potrebno da biste podigli dobro i pametno dete?

Magični ključ je, kako su stručnjaci zaključili, upravo u rukama samih roditelja. Ipak, temelj svega je jedna važna navika.

Oduzima malo vremena

Najbolja stvar je ta što ona oduzima samo 15 minuta dnevno, a doslovno svaki roditelj može da je praktikuje zajedno sa detetom. Reč je o čitanju.

Istraživanja su pokazala da samo 15 minuta čitanja dnevno može da pomogne vašem detetu da postane pametnije. Osim što će proširiti svoj vokabular reči, također će razvijati i maštu koja je vrlo važna za njegov daljnji razvoj. Isto tako, stručnjaci potvrđuju da čitanjem mozak vašeg deteta doslovno raste.

Razvoj inteligencije

Što mu više čitate, više doprinosite razvoju inteligencije samim tim i veću sposobnost logičkog zaključivanja. Neke studije su pokazale i kako će se, ako mu svakodnevno budete čitali, ponašanje vašeg deteta značajno popraviti.

Naime, kad čitate naglas, poboljšavate sposobnost deteta da se bolje koncentriše i usmeri svoju pažnju, a to su veštine koje će mu definitivno biti potrebne kad jednom krene u školu, ali i kasnije u životu. Zato odvojite to malo vremena u uradite veliku stvar za vaše dete.