AKTUELNO

Većina mačaka ne voli ni vodom da se pokvasi, a kamoli da šeta po snegu i bavi se zimskim čarolijama.

Međutim, ima i onih kojima sneg ni najmanje ne smeta. Štaviše, smatraju ga igračkom i uživaju u njemu, ne mareći ni najmanje što je hladno, što će pokvasiti šapice, a verovatno i još poneki deo tela.

Takva je jedna crna maca koja se popela na krov automobila kako bi malo poigrala. Ne samo da se igra sa snegom, nego u žaru te igre u jednom trenutku sklizne niz prednje staklo automobila. To je ni najmanje nije uznemirilo, jer se veoma lagano penje nazad na krov i nastavlja zabavu. Lovi ga, gura šapom, okreće se... Očigledno je da se stvarno dobro zabavlja.

U jednom trenutku malo snega, očito, završi u njenim ustima, ali ona ga jednostavno proguta i pritom izgleda kao da je pojela nekakav slasani zalogajčić, a ne vodu u drugom agregatnom stanju.

Ovaj snimak je još jedan dokaz da su mačke zaista nepredvidiva stvorenja, ali je i dobra reklama za crne mačke. One imaju najmanje sreće sa udomljavanjem, a kao što vidite možda bi ipak najbolje bilo da kući dovedete macu baš crne boje. A i lako ćete je pronaći na snegu.