AKTUELNO

Kad zaboli glava, većina poseže za tabletama, ali možda sledeći put možete da pokušate sa krompirom, bananama, ananasom i krastavcem koji zahvaljujući svom sastavu mogu na prirodan način smanjiti bol.

Ako želite da smanjite unos lekova, probajte uz pomoć hrane da ublažite bol. Većina minerala, vitamina se zapravo nalazi u namirnicama. Ne bi bilo loše da im date šansu pre nego što se naviknete na tablete.

1. Krompir

Hrana bogata kalijumom dokazano pomaže pri ublažavanju glavobolje, a pečeni krompir sa ljuskom ima čak 600 miligrama kalijuma.

2. Banane

Ovaj dinamični duo kalijuma i magneziijuma nalazi se u ovoj ukusnoj voćki, koju većina voli da jede. Ukoliko vam pulsira glava, magnezijum ima umirujući efekat koji vam može pomoći.

Foto: Pixabay.com

3. Ananas

I ananas može da ublaži glavobolju. Svež ananas sadrži enzim bromelain, koji je neka vrsta prirodnog analgetika. On takođe ima antiupalna svojstva, što takođe doprinosi smanjenju glavobolje.

4. Krastavac

Kao i lubenica, i krastavac može pomoći u slučaju slabe hidriranosti, prenosi nam Popsugar. Budući da se sastoji od 95% vode krastavac je savršena opcija za sveži međuobrok.

#migrena