AKTUELNO

Ruska salata je tradicionalni delikates koji je sastavni deo svake praznične trpeze. Kao takva savršeno se slaže uz svako jelo , a može da se prema potrebi jede i sama.

Priprema:Krompir u ljusci skuvati u slanoj vodi. Šargarepu oguliti i očistiti, kuvati takođe u slanoj vodi, zasebno od krompira. Odvojeno skuvati i grašak. Skuvati i jaja, tako da budu tvrđa, preporuka kuvanja jaja u ključaloj vodi je 12 minuta. Kada sve skuvate ostaviti da se ohladi.

Pripremite jednu veću posudu gde želite da poslužite vašu rusku salatu.

Oguliti krompir i ostaviti za kraj. Prvo uzeti i iseckati šargarepu na kockice 5×5 mm, pa potom sve ostalo, iseckano odložiti u posudu. Sipati sav majonez u posudu i sve dobro izmešati. Na kraju dodati iseckan krompir, i lagano promešati. Čuvati u frižideru, poklopljeno sa folijom.

Autor: