AKTUELNO

Ovo je pravilo. Ali svako pravilo ima izuzetke...

Dok je vaše dete malo, apsorbuje sve kao sunđer. Kako je njegova psiha je u fazi formiranja, potrebno je obratiti pažnju na to koje razgovore dete čuje u porodici, tako da se njegov stav prema životu formira na pozitivan i otvoren način.

Postoje bar tri stvari o kojima ne morate pričati sa decom, bar dok su mala.

1. Vaš seksualni život

Da, vi kao majka treba da kažete svojoj deci odakle dolaze. Ali vaša deca ne treba da znaju broj seksualnih partnera koje ste imali pre nego što ste upoznali njihovog oca. Takođe, ako vi i vaš muž volite da napravite male avanture na neobičnim mestima, dete za to ne mora da zna.

2. Problemi sa novcem

Važno je da dete shvati da novac ne raste na drvetu i da se teško zarađuje. Međutim, nemojte kod deteta razviti strah da njegova porodica može postati siromašna ili biti na ulici zbog dugova oca i majke. Deca ne mogu pomoći odraslima da poboljšaju finansijsku situaciju u porodici, ali su osetljivi na sve što kažu njihovi roditelji. Svaka šala ili povremena fraza koja izgleda bezopasno za vas, može izazvati ozbiljne brige kod deteta.

3. Greške iz prošlosti

Roditelji treba da budu primer za svoju decu. Da, potrebno je deci objasniti kako naučiti iz svojih grešaka. Ali u detinjstvu, deci su potrebni otac i majka koji su idealni i uvek pošteni. Roditelji treba da budu moralni kompas za decu. Vaše dete dok je malo ne treba da zna da ste u mladosti imali loše navike, ili da ste bili kul u lošem društvu. Kada dete poraste, možete mu reći tokom poverljivog razgovora i o tome, ali, dok je malo – morate biti idealni u njegovim očima.

#Roditelji

#deca

'