AKTUELNO

Svom domu možete dati luksuzniji izgled i atmosferu bez trošenja novca, piše Lifehacker. Bilo da je vašem domu potrebno nekoliko detalja da osvežite prostor i učinite ga manje pretrpanim, ili ga treba doterati pre nego što ga stavite na tržište, u nastavku donosimo nekoliko najlakših i najjeftinijih načina da svoj dom učinite luksuznijim.

Koristite neutralne tonove

Korišćenje neutralnih boja siguran je način da poboljšate izgled svakog prostora. Za velike komade nameštaja birajte boje kao što su bela, prljavo bela, krem, bež , ili siva i upotrebite šarene boje kroz dodatke poput jastuka i vaza. Ako imate tamni nameštaj koji je još uvek u dobrom stanju, razmislite o ponovnom tapaciranju ili presvlaci u neutralnim tonovima.

Okačite ogledala

Ogledala su izvrstan način da postignete više ciljeva jednim potezom. Ne samo da čine prostoriju većom, već pojačavaju svetlost prostora, dajući prostoriji svetliji i prozračniji utisak. A kad su dovoljno velika ogledala u pitanju, štede vam dragocen novac koje biste inače morali da potrošite na umetnine koje biste stavili na zid. Okačite ili postavite ogledala preko puta prozora da reflektuju što više svetla.

Sredite rasvetna tela

Rasveta igra često potcenjena, ali ključnu ulogu u izgledu vašeg doma. Osim što morate da obezbedite da svaka soba ima ugrađenu rasvetu osvežite rasvetna tela koja vaš prostor čine zastarelim. Za poboljšanje vaše rasvete postavite velike viseće svetiljke iznad kuhinjskih ostrva ili trpezarije, svećnjak s obe strane vašeg kreveta, i koristite tople sijalice i prekidače za prigušivanje svetla.

Poboljšajte izgled svojih ormarića

Jedan od najjednostavnijih i najjeftinijih načina da promenite izgled svoje kuhinje ili kupatila je ugradnja novih detalja u vaše ormare. Na primer, ručke za fioke i ručke ormarića, a pod pojmom “ugradnja” mislimo, pričvrstiti šrafcigerom u već izbušene rupe.

Dodajte zidne gipsane ukrase

Osim što pomaže da soba izgleda zanimljivije i privlačnije, zidni gipsani ukrasni ukrasi daju svakom prostoru notu prefinjenosti i mogu pretvoriti sobu u luksuznu uz relativno minimalne troškove.

Prefarbajte ulazna vrata

Sveukupni izgled vašeg glavnog ulaza mnogo govori (osobito potencijalnim kupcima). Postoje najbolje i najgore boje za bojanje vaših ulaznih vrata, ali prema Zillowu, stručnjacima za dizajn i psihologiji boja važno je da se odlučite kakvu vibraciju želite da prenesete (napomena – crna izgleda najbogatije i najsofisticiranije) i radite u skladu s tim.

Nakon što ste se odlučili za boju, obratite pažnju na ručke vrata i rasvetna tela na vratima i zamenite ih ako je potrebno, a ulaz možete dodatno ukrasiti saksijama s cvećem.