AKTUELNO

Čokoladna torta je omiljena poslastica mnogih. Još ako nije zahtevna za pravljenje, oduševljenje je veće. Zbog toga, za sve ljubitelje čokoladnih poslastica, predlažemo da isprobaju i ovu varijatnu.

Sastojci: 2 jajeta, 150 g šećera, 100 ml ulja, 200 ml mleka, 250 g brašna, 60 g kakaoa, 1 kesica praška za pecivo, 1 kašičica limunovog soka + pola kašičice sode bikarbone.

Priprema: Jaja umutite sa šećerom penasto. Dodajte mleko i ulje pa mutite još malo. Brašno pomešajte sa prakom za pecivo i kakaom pa dodajte prethodnoj smesi. Mešajte žicom da ne ostanu grudvice. Pomešajte sodu i limunov sok pa dodajte u smesu. Izlijte u kalup i pecite pola sata na 180 stepeni. Kada bude gotova presecite je na pola po širini i sklonite ivice koje štrče da dobijete 2 jednaka kvadrata.Za fil umutite kondenzovano mleko sa omekšalim puterom. Premažite jednu koru, pa prekrijte drugom i od ostatka fila premažite ivice kore. Čokoladu otopite sa pavlakom pa prelijte tortu. Ohladite 1 sat.

Autor: Z.L.

#Torta