AKTUELNO

Ćušpajz je super izbor jela ako postite, ali i ako želite lagani obrok bez mesa. Ovo jelo je prilog, ali od davnina se služio i kao glavno jelo

Jedno od omiljenih i jednostavnih jela na kašiku možete da spremate u toku Božićnog posta. Isprobajte baka Jelin recept i napravite ručak za celu porodicu. Možete da poslužite sa posnim zemičkama. 

Sastojci: 2 crna luka, 4-5 svežih ili smrznutih paprika, 2 šargarepe, 2 sveža ili iz flaše paradajza, 4 krompira, 3 čena belog luka, celerov listlovorov list, suvi začin, so, biber, crvena mlevena paprika, peršun.

Priprema: Luk isecite na rezance kao i papriku. Šargarepu i krompir na krugove. Paradajz ogulite, pa isecite na kocke. Izdinstajte luk, dodajte papriku, šargarepu i na kraju seckani beli luk. Začinite mlevenu crvenu papriku. Dinstajte još malo. Ubacite krompir i nalijte vode da ogrezne i kuvajte dok ne bude gotov. Dodajte paradajz i krčkajte još malo. Umutite 1 kašičicu kukuruznog skroba sa malo vode i dodajte u ćuspajz. Na kraju dodajte celerov list i peršun, suvi začin ili samo soli i malo bibera. 

Autor: Z.L.

#ćušpajz