AKTUELNO

Utoku je Gospojinski post, pa ako se pridržavate ovo je odličan izbor za današnji ručak. Ribu ne morate da stavite, ali daje poseban šmek. Jelo sadrži nekoliko vrsta povrća i lako se sprema, a izuzetno je ukusno.

Sastojci: 3 veće glavice crnog luka, 6-7 mesnatih paprika, 1-2 šargarepe, 2 krompira, peršunov list, biber, so, malo začinske paprike, riba po izboru (može i bez nje), 4 kašike opranog pirinča, 2 paradajza ili 1 veći, oljušten.

Priprema: Na ulju propržite iseckan crni luk i šargarepu sečenu na kolutove. Kad se uprži, dodajte seckanu papriku. Začinite, pa sipajte uprženu smesu u nauljenu tepsiju, pa dodajte pirinač, krompir isečen na kolutove i paradajz na kocke. Za još bolji ukus stavite ribu preko, prethodno je uvaljajte u brašno. Pecite na 220°C nekih 60 minuta. 

Autor: Pink.rs

#đuveč