AKTUELNO

Samo zato što je kod nas još uvek zima, ne znači da ne postoje destinacije u svetu koje su okupane suncem.

Ako ste istinski ljubitelji leta i sunca, onda sigurno žudite za toplim danima i opuštenim vremenskim prilikama. Mi vam ovog puta predstavljamo šest destinacija koje su idealne za sve ljubitelje vreline – spakujte pasoš, letnju odeću i pravac na jug!

1. Rio De Žaneiro – Brazil

Mislite da možete podneti vrelinu Rija? Ovaj grad ima veoma visoke temperature, nudi vam karneval i brojne druge ezotične zabave u kojima možete uživati. Ako želite da se sklonite od akcije i gužve, posetite Ipanemu, plažu koja je mirnija od Kopakabane, a koja vam nudi prefinjenije opcije za noćni život. Casa Mosquito, mali butik hotel odmah iznad plaže je idealno mesto u kom možete odsesti. Uživajte kao lokalac u jednom od restorana u Leblonu, interesantnoj enklavi koja se nalazi na 15 minuta od ovog hotela.

Foto: Tanjug

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Pročitajte još: LETUJETE U GRČKOJ? Onda ovih SEDAM STVARI nikako ne smete da radite dok ste tamo!

2. Ho Ši Min Siti – Vijetnam

Iako je period od decembra do aprila u Vijetnamu tehnički proleće, to je defintivno najbolje vreme za posetu ovoj zemlji. U tom periodu retko pada kiša tako da možete mirne glave uživati u svemu što ovaj grad može da ponudi. Započnite svoju avanturu od Palate nezavisnosti i Saigon Opere, a potom se zaputite prema tržnicama kako biste doživeli pravu energiju ovog grada. Što se gastronomije tiče, najautentičniji specijaliteti se mogu kupiti na uličnim tezgama, ali, ako želite malo glamurozniji ugođaj, onda posetite Nouir, luksuzni restoran gde se obeduje u potpunom mraku što vam pojačava čula mirisa i ukusa. Osoblje ovog restorana je slepo, ali to nikada ne biste pretpostavili kada vidite sa koliko veštine oni obavljaju svoj posao. Ako želite da uživate u piću posle večere, posetite Glow Skybar, gde će vam barmeni smućkati najbolji koktel, dok vi uživate u panoramskom pogledu na grad.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

3. Kejptaun – Južna Afrika

Najbolje vreme za uživanje u Kejptaunu je u period od januara do marta – dovoljno je toplo za uživanje u tirkiznim vodama, ali ne previse i nepodnošljivo vrelo za avanture. Kamps zaliv i okolne uvale su slikovite, sa mirnim i čistim vodama, neverovatno belim peskom i pozadinom u vidu dramatičnih planina. Ovde možete posetiti jedan od najboljih restorana sveta, The Test Kitchen, gde dobijate priliku da uživate u eksperimentalnim i neobičnim jelima.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

4. Bali – Indonezija

Početak godine je sjajan za posetu Baliju, kada se svi oni koji su ga posetili u decembru vrate svojim domovima. Nemojte dozvoliti da vas činjenica da je tada kišna sezona odgovori od putovanja –kiša ovde veoma kratko pada, a sunce je uvek isprati. Ako odete na Bali, posetite Seminyak i počastite se odmorom u vili sa bazenom koja je u sklopu The Oberoi odmarališta. Iako će vam biti teško da se odvojite od uređenog tropskog raja koji vam nudi ovaj hotel, taj trud će vam se isplatiti. Dok ste na Baliju, obavezno posetite Mamasan restoran koji u ponudi ima azijsku kuhinju u veoma modernom enterijeru.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Pročitajte još: PUTOVANJA: Letovališta koja su grčki bogovi stvorili za sebe (FOTO)

5. Lima – Peru

Suptropska klima Lime obećava prijatno vreme tokom čitave godine, a pored toga, Lima ima spektakularne zalaske sunca koje morate videti da biste uspeli da shvatite moć i snagu svih boja koje se prelivaju iznad Pacifika. Savetujemo vam da zalazak sunca posmatrate iz bara ili resotrana u Mirafloresu. Posetite Cala, moderni restoran sa terasom iznad vode, ili pak Maido koji je specijalizovan za Nikkei kuhinju, odnosno fuziju japanske i peruanske gastronomije. Kada se zasitite, prošetajte El Malekon plažom, sve dok ne stignete do Belmond Miraflores Park hotela koji ima pogled na obalu.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

6. Mérida – Meksiko

Meksiko vam možda ne bi pao na pamet kao troska destinacija za uživanje. Ipak, ako preskočite Kankun i Plaja del Karmen i posetite Meridu, 500 godina star kolonijalni grad na severu poluostrva Jukatan, sami ćete uvideti da ste pogrešili. Merida je kulturna prestonica Latinske Amerike i nudi vam izobilje aktivnosti u kojima možete uživati. Nezaobilazno iskustvo je večera u K’u’uk, gde možete uživati u tradicionalnoj jukatanskoj gastronomiji, sa čudesnim preokretima.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

#Letovanje

#Odmor

#Sunce

#leto

'