AKTUELNO

Životi strastvenih putnika nisu večni i ne mogu se posetiti sve destinacije na svetu. Zato treba izabrati one najbolje!

Listu je napravio magazin Huffington post, pažljivo je pogledajte i razmislite koji grad je vaša sledeća destinacija.

1. Venecija, Italija

Jednostavno je nemoguće napraviti ovakvu listu bez Venecije, zar ne? Od dobro poznatih kanala i grandioznih bazilika, preko raznobojnih fasada i dobrih malih barova, Venecija je jedinstveno mesto, poput ni jednog drugog na zemlji.

2. Sevilja, Španija

Sevilja je dragulj nekadašnje carske Španije, a posetioci su oduševljeni uskim ulicama obloženim narandžastim cvetovima, mavarskim dvorcima i gastronomskim specijalitetima.

Foto: Unsplash.com

3. Njujork, SAD

Ne čudi zašo Njujork često nazivaju „Raskrsnicom sveta“. Nigde na svetu nećete pronaći tako zadivljujuću koncentraciju umetnosti, kulture, kulinarstva i biznisa.

4. Lasa, Kina

Lasa je duhovni centar tibetanskog budizma. Surovi vrhovi Himalaja sa manastirima i palatama iz kojih se uvek oseća tamjan, čine Lasu jednim od najupečatljivijih gradova na svetu.

5. Rio de Žaneiro, Brazil

Od svetski poznatog karnevala pa do nezaboravne panorame, Rio je iskustvo za svih 5 čula. Ne može škoditi ni činjenica da se u njemu nalaze dve najpoznatije plaže na svetu!

Foto: Unsplash.com

6. London, Engleska

Sa svojim prestižnim muzejima, poznatim ulicama i trgovima, ova brza finansijska prestonica privlači sve više turista. Niste još posetili London? Šta čekate?

7. Marakeč, Maroko

Ulazak u staro jezgro Marakeča je iskustvo koje nikada nećete zaboraviti: beskrajne uličice nalik lavirintu, prepune živahnih pijaca, zapanjujuća arhitektura i hrana koja se sprema na licu mesta.

8. Petra, Jordan

Među ostalim antičkim gradovima, Petra je priča za sebe. Smeštena je negde u vreloj pustinji, sakrivena u uskom kanjonu od peska i vetra, Petra je monumentalni grad uklesan u jednoj steni!

Foto: Unsplash.com

9. Rim, Italija

Svi putevi vode u Rim, pa tako i ovaj naš tekst. Šetnja Rimom je kao istraživanje najvećeg otvorenog muzeja na svetu. Jednostavno ni jedan drugi grad na svetu nema takvu kombinaciju umetnosti, gastronomije, kulture i tone i tone neverovatne istoije kao Večni grad.

10. Varanasi, Indija

Varanasi je jedno od najsvetijih mesta u Indiji i pravo je iskustvo za vaša čula. Posmatrati izlazak sunca dok se pristaništa duž obale Ganga pune sveštenicima, hodočasnicima i lokalcima, je doživljaj koji nikada nećete zaboraviti.

Autor: Pink.rs

#Gradovi

#Putovanja