AKTUELNO

Lekari kažu da se muškarci u Srbiji sve češće odlučuju za smanjivanje polnog organa.

Zorana M. (40) godinama nije mogao da postigne zadovoljavajući erekciju i taj problem ga je doveo na operacioni sto.

- Zoran je vrlo hrabar i dugo se borio sa svojim problemom - navodi prof.dr. Aleksandar Milošević hirurg urolog, dok spremno čeka sa svojom ekipom da anestezija počne da deluje.

Prema njegovim rečima u Srbiji je sve veći trend smanjivanja penisa.

Foto: Pixabay.com

- To je dobro, ako se uzme u obzir da 10 posto muške populacije pati zbog veličine polnog organa. Izgleda da im se nešto desilo u glavi i više se ne skrivaju po svojim sobama, već hrabro dolaze da reše problem. Zoran konkretno, kao i svi ostali pacijenti, godinama nije mogao da postigne zadovoljavajuću erekciju. Ranije je pio lekove za potenciju, a onda je prestao. Povukao se u sebe. Izgubio je samopoštovanje, samopouzdanje i počeo da izbegava svaku indiciju seksualnog čina - navodi Milošević.

Prof. dr. Milošević navodi da je normalna veličina penisa u opuštenom stanju do osam cm u erekciji od 12 do 14 cm i da penisi koji su veličine više od 17 cm često ne mogu da održe erkciju.

- Zoranov problem je 24 cm. Kod njega radimo redukcionu korporoplastiku. Otvaramo penis, rastavljamo ga na mokraćni kanal, telo i druge delove. Smanjujemo njegov kapacitet. Suština je da se dobije manji rezervoar krvi, čime se postiže čvrstina - objasnio je Milošević.

Foto: Pixabay.com

Operacija se obavlja u lokalnoj anesteziji i traje oko sat vremena. Zoran će na posao moći da se vrati za tri dana, a prvi seksualni odnos je dozvoljen tek nakon 30 dana.

#Dužina

#Operacija

#Penis

'