AKTUELNO

Ovo je recept bez brašna i testa, za picu koja pri serviranju sadrži samo 300 kalorija.

Najpoznatije italijansko jelo velikom delu čovečanstva predstavlja omiljen brzi zalogaj. Pica, međutim, može da bude i vrlo kaloričan obrok. Ipak, pomoću malih trikova ona može postati mnogo dijetalnije jelo i imati manje kalorija.

Sastojci: 800 grama narendanog karfiola 1 jaje 100 grama rendane mocarele 1 loptica cele mocarele malo pasiranog paradajza origano ili bosiljak so po želji

Priprema: Rendani karfiol kuvajte na pari oko 3 minuta, pa ga prebacite u činiju. Dodajte jaje, rendanu mocarelu i so po želji, i sve dobro izmešajte. Stavite u pleh papir za pečenje, a na njega razlijte dobijenu masu. Kašikom je raširite po papiru i oblikujte krug, da izgleda kao testo za picu. Stavite testo da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 do 40 minuta, dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

Picu izvadite iz rerne i premažite je pasiranim paradajzom. Mocarelu isecite na kolutove, rasporedite ih po pici i dodajte začine. Vratite picu u pećnicu i pecite na 220 stepeni oko 15 do 20 minuta. Izvadite picu iz rerne, isecite je i poslužite toplu.

#Dijeta

#Recept

'