Uživajte u fantastičnom desertu.
SASTOJCI:
- 3 lista oblande
I fil:
- 1 dl vode
- 200 g kristal šećera
- 125 g margarina
- 200 g kokosovog brašna
II fil:
- 2 dl vode,
- 200 g kristal šećera
- 125 g margarina
- 300 g mlevenog keksa
- 2 kašike kakaoa
Glazura:
• 100 g čokolade
• 50 g margarina
Priprema:
Oblande umotati u vlažne čiste krpe da omekšaju. Za prvi fil prokuvati vodu sa šećerom i margarinom, a zatim dodati kokosovo brašno. Dobro promešati da se masa ujednači.
Za drugi fil prokuvati vodu sa šećerom i margarinom, pa dodati mleveni keks pomešan sa kakaom i promešati da se masa ujednači.
Oba fila podeliti na tri jednaka dela, pa filovati tako da se na polovinu jednog lista oblande stavi jedan fil, na drugu polovu drugi fil i sve pažljivo savije u rolat. Na isti način zaviti još dva rolata.
Čokoladu sa margarinom otopiti na tihoj vatri i preliti preko rolata. Ostaviti da se dobro stegne, pa rolate seći i služiti.
#Zlatna karamel torta
#Zlatni pek
#žikina šarenica