AKTUELNO

Uživajte u fantastičnom desertu.

SASTOJCI:

- 3 lista oblande

I fil:

- 1 dl vode

- 200 g kristal šećera

- 125 g margarina

- 200 g kokosovog brašna

II fil:

- 2 dl vode,

- 200 g kristal šećera

- 125 g margarina

- 300 g mlevenog keksa

- 2 kašike kakaoa

Glazura:

• 100 g čokolade

• 50 g margarina

Priprema:

Oblande umotati u vlažne čiste krpe da omekšaju. Za prvi fil prokuvati vodu sa šećerom i margarinom, a zatim dodati kokosovo brašno. Dobro promešati da se masa ujednači.

Za drugi fil prokuvati vodu sa šećerom i margarinom, pa dodati mleveni keks pomešan sa kakaom i promešati da se masa ujednači.

Oba fila podeliti na tri jednaka dela, pa filovati tako da se na polovinu jednog lista oblande stavi jedan fil, na drugu polovu drugi fil i sve pažljivo savije u rolat. Na isti način zaviti još dva rolata.

Čokoladu sa margarinom otopiti na tihoj vatri i preliti preko rolata. Ostaviti da se dobro stegne, pa rolate seći i služiti.

#Zlatna karamel torta

#Zlatni pek

#žikina šarenica

'