AKTUELNO

Fantastična kombinacija!

SASTOJCI:

- 750 g Zlatni Pek

- 1,5 l soka od pomorandže

- 6 pudinga od vanile

- 300 g posne čokolade

- 4 kašike ulja

- 250 g posnog margarina

- 500 g jagoda

- 250 g šećera + 6 kašika

- 100 g šećera u prahu

- posni šlag

Priprema:

U 1 l soka staviti 6 kašika šećera da provri, a zatim dodati 4 pudinga prethodno sjedinjena sa 200 ml soka. Skuvati fil, zatim ga ohladiti. Margarin izmiksati sa šećerom u prahu zatim dodati u ohlađeni fil i dobro umutiti.

Jagode preliti sa 300 ml vode, dodati 250 g šećera i staviti da se kuva oko 10 minuta.Pri kraju kuvanja propasirati jagode gnječilicom za krompir. Dva pudinga sjediniti sa 150 ml hladne vode, zatim dodati u kuvane jagode i skuvati fil. Ovaj fil of jagoda brže ćete ohladiti ako ga odmah prebacite u manju vanglicu, zatim nju stavite u veću u koju ste sipali hladnu vodu. Mikserom umutiti fil, jer  ćete tako jagode još malo bolje propasirati, a fil će se brže ohladiti.

Na tacnu složiti keks (200 g) koji smo prethodno umakali u sok. Premazati čokoladom koju smo prethodno otopili sa uljem. Staviti 5 minuta u frižider da se čokolade stegne a zatim preko čokolade trećinu žutog fila, a onda i trećinu crvenog. Ponovo složiti natopljen keks i ponoviti filovanje čokoladom, žutim filom i crvenim. Uraditi tako i treći put. Tortu završiti keksom i šlagom.

Poželjno je da torta prenoći u frižideru da bi se keks opustio, a filovi stegli.

#Posna kapri torta

#Zlatni pek

#žikina šarenica

'