Izvrsna poslastica za sve sladokusce.
Sastojci:
- 300 g šećera
- 2 dl vode
- 200 g margarina
- 300 g mlevenog kikirikija bez soli
- 285 g Zlatni Pek mleveni
- 50 g tamne čokolade ili 2 kašike kakaa
Glazura
- 150 g čokolade za kuvanje
- Malo ulja
Priprema:
Šećer i vodu kuvati 4-5 minuta pa dodati margarin i sačekati da se rastopi pa zatim dodati kikiriki i keks postepeno i izmešati da se dobije sjedinjena masa srednje gustine.
Od smese odvojiti 1/3 i umešati 50 g istopljene čokolade ili kakao.
Svetlu smesu podeliti na 2 jednaka dela.
Manji plitki pleh obložiti providnom folijom, sipati jedan deo svetle smese, poravnati i dobro pritisnuti da se masa stegne.
Preko svetle mase sipati tamni deo smese, isto pritiskati i poravnati pa na kraju na isti način preko tamne mase naneti drugi svetli deo smese.
Za preliv čokoladu istopiti sa malo ulja i preliti ohlađenu bajaderu.
#Kikiriki bajadera
#Zlatni pek
#žikina šarenica