AKTUELNO

Izvrsna poslastica za sve sladokusce.

Sastojci:

- 300 g šećera

- 2 dl vode

- 200 g margarina

- 300 g mlevenog kikirikija bez soli

- 285 g Zlatni Pek mleveni

- 50 g tamne čokolade ili 2 kašike kakaa

Glazura

- 150 g čokolade za kuvanje

- Malo ulja

Priprema:

Šećer i vodu kuvati 4-5 minuta pa dodati margarin i sačekati da se rastopi pa zatim dodati kikiriki i keks postepeno i izmešati da se dobije sjedinjena masa srednje gustine.

Od smese odvojiti 1/3 i umešati 50 g istopljene čokolade ili kakao.

Svetlu smesu podeliti na 2 jednaka dela.

Manji plitki pleh obložiti providnom folijom, sipati jedan deo svetle smese, poravnati i dobro pritisnuti da se masa stegne.

Preko svetle mase sipati tamni deo smese, isto pritiskati i poravnati pa na kraju na isti način preko tamne mase naneti drugi svetli deo smese.

Za preliv čokoladu istopiti sa malo ulja i preliti ohlađenu bajaderu.

#Kikiriki bajadera

#Zlatni pek

#žikina šarenica

'