AKTUELNO

Ako vam je potrebno da izgubite kilograme, saznajte kako da to uradite prvenstveno na zdrav način!

SAMO ZDRAVA ISHRANA NIJE DOVOLJNA

Ako je vaša ishrana „siromašna“, ubacivanje kelja ili avokada s vremena na vreme neće nadoknaditi ostale loše izbore.

Ako želite dugoročne rezultate i promene, fokusirajte se na to da izbegavate i hranu koja nije dobra za vas. Zdrava ishrana nije dovoljna ukoliko se ne odreknete one loše.

KOMPENZACIJA ZA BRZU HRANU U TERETANI

Zvuči kao prostamatematika, ali telo je mnogo više od proste matematike. Ne možete da očekujete da pojedete brzu hranu i onda u teretani vežbama to da poništite. Takođe, trening nikako ne bi trebao da bude povezan sa kaznom, tj. da vam bude kazna za nešto što ste pojeli.

Zdrava hrana je veoma važna kada je trening u pitanju i ako telu ne obezbeđujete adekvatne nutrijente, trčite samo u krug.

Foto: Promo/Abela Pharm

ODLUKE ZA DUGOROČNE REZULTATE

Nema prečice za mršavljenje, ali postoje strategije koje vam mogu pomoći da pobedite:

JEDITE PRAVU ZDRAVU HRANU

Sveže namirnice, voće i povrće, namirnice bogate hranljivim materijama za vaše telo su pravi izbor. Često pitate koja je najbolja dijeta za dugoročne rezultate?

Međutim, za nas to nije dijeta, već zdrava ishrana, bez ograničavanja, ukidanja… Nije tako teško, iako su vas uverili u nešto sasvim drugo.

IZBEGAVAJTE INDUSTRIJSKI PRERAĐENU HRANU

Kako smo već pomenuli, zdrava ishrana je važna, ali ono što je dodatno bitno jeste da izbegavate onu lošu hranu i namirnice.

Brza hrana, industrijska hrana, slatkiši, testa i sve te ostale poslastice koje vas mame. Teško je odupreti im se, pogotovo na početku.

Kada pređete na zdravu ishranu shvatićete, ne samo da radite nešto dobro za svoju liniju, već i za sveukupno zdravlje. Imaćete više energije, duže ćete biti siti i osećaćete se bolje.

Pored toga, iako pojedete nešto što se ne uklapa u potpunosti u tu vašu zdravu ishranu, neće vas gristi savet, jer jedna poslastica ne može da pokvari sve zdravo što jedete i činite za sebe.

Foto: Promo/Abela Pharm

BUDITE STRPLJIVI

Nešto što mnogima nedostaje i to baš na početku kada je najteže. Ostvarivanje cilj zahteva tri važne stvari – rad, upornost i strpljenje.

Ovo ne znači da stalno i uvek sve treba da bude savršeno, to znači da i u onom momentu kada vam je teško i kada vam se čini da ste nešto pogrešili, nastavite dalje.

I molimo vas, nemoje izgubiti motivaciju. Možete vi to!

Zato, budite strpljivi, višku kilograma nekad treba malo više vremena da se „odlepi“ od vas. Vi samo ostanite verni toj svojoj nameri.

NEKA TO BUDE VAŠ STIL ŽIVOTA

Nema te dijete koja će vas učiniti zdravim zauvek. Onog trenutka kada se vratite strim navikama vraćaju se i svi ostali problemi kao i višak kilograma.

I da, slažemo se da je teško usvojiti zdrave navike pored svih izazova. Okoline, prijatelja koji ne vode računa o tome, nedostatka vremena, obaveza… ali morate naći vremena za sebe. Da ne biste posle morali da nađete vremana za lekara.

Nije lako, ali vredi.

Zato, neka zdrave odluke budu vaš stil života, vaš prvi i jedini izbor, budite posvećeni do kraja. Pitanje je da li poštujete i volite sebe toliko?

Autor: Pink.rs

#Hrana

#Zdravlje

'