AKTUELNO

Malo drugačije lazanje od onih na koje ste navikli, ali isprobajte, nećete se pokajati.

Sastojci:

kore za lazanje

maslinovo ulje

šargarepa

crni luk

 celer

seckani peršun

500 grama mlevenog pilećeg mesa

60 grama šunke

so

 biber

 ruzmarin

2 dl belog vina

kašika brašna

2 dl pasiranog paradajza

 100 grama rendanog  sira

Priprema

Kratko skuvajte kore za lazanje u proključaloj vodi da omekšaju.

Naseckajte šargerepu, luk i celer pa ih prepržite na ulju.

Dodajte šunku i meso.

Kad meso posivi dodajtezačine, vino, te kuvajte dok alkohol ne ispari.

Sos od paradajza i brašno skuvajte sa strane.

Složite lazanje tako da prvo stavite kore pa nadev.

Sve prelijte paradajzom, posppite sirom i pecite pola sata na 200 Celzijusa.

#kuvar

'