AKTUELNO

Lazanje na malo drugačiji način, ali ništa manje ukusne. Mleveno meso zamenite piletinom, dodajte zeleniš i uživajte u punoći ukusa ovog fenomenalnog jela.

Sastojci:

1 pakovanje testenine za lazanje, 3 šolje kisele pavlake (20%), 300 ml bujona (pilećeg ili biljnog, po ukusu), 1 šolja parmezana (rendanog), 30 gr putera, 1 kašika maslinovog ulja, 0,5 glavice crnog luka (veća glavica), 4 čena belog luka (sečenog na kockice), 5 komada pečurki (seckanih), 1 komad pileće grudi (isčene na kockice), so (po ukusu), crni biber (mleven, po ukusu), 4 šolje belog sira (sitnog), 100 g spanaća

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 C stepeni. Testeninu za lazanje skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, da budu al dente.

U zagrejanu šerpu naspite bujon, kiselu pavlaku, parmezan i puter. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne u jedinstvenu masu.

U zagrejan tiganj dodajte maslinovo ulje i crni luk. Prodinstajte crni luk i dodajte beli luk i seckane pileće grudi. Dinstajte par minuta, pa dodajte pečurke. Dinstajte još par minuta, posolite i pobiberite i sklonite sa vatre.

Blago premazati maslinovim uljem vatrostalnu posudu za pečenje (22 x 33 cm otprilike). Ređajte sledećim redom: testenina, sitan beli sir, mešavina iz tiganja (piletina, pečurke), mešavina iz šerpe (pavlaka, parmezan…), spanać. Ređajte tako dok imate sastojaka. Na kraju pospite sa sirom.

Pecite u rerni oko 1 sat ili dok površina ne dobije zlatno brao boju. Poslužite toplo, a preko pospite parmezan ili sir po želji i ukusu. Prijatno!

#Recept

'