AKTUELNO

Da se ​​ne biste svađali sa partnerom zbog sitnica, potrebno je češće razgovarati i ne graditi visoka očekivanja.

Postoji nekoliko stvari koje ne bi trebalo da tražite od svog partnera. Na primer, sledećih šest tačaka.

Ne terajte ga da bira između vas i roditelja

Problemi odnosa su različite prirode i individualni su za svaki par. Ali situacija sa neprihvatanjem roditelja partnera i konstantnim međugeneracijskim sukobima koje redovno posmatramo na ekranu u TV emisijama i filmovima, nažalost, nisu fikcija. Ali, postoji jedan opšti savet za svakoga: nikada ne kritikujte roditelje vašeg partnera i ne prisiljavajte ga da bira između vas i njih. To može dovesti ne samo do konflikta, već i do ozbiljnih neslaganja u odnosu do rastanka.

Budite zamena za najboljeg prijatelja

U odnosima je veoma važno biti partner, podrška i istinski prijatelj. Ali muškarci i žene imaju različite ciljeve za komunikaciju. "Muškarci se više bave otkrivanjem problema i njihovim rešavanjem, a žene izražavaju osećanja na emotivan način." Odlično je ako muškarac razume razliku između običnog laka za nokte i gel-laka, razume šta je depilacija i epilacija, može da diskutuje o najnovijim vestima iz sveta mode i oseća promene u vašem raspoloženju, ali ipak želi da ima prijatelja.

Da odustane od svojih hobija

Ne morate da delite interese svog partnera, ali ni da ga prisilite da ih napusti. Ako hobi ne nanosi štetu drugima i ne utiče na vaš odnose na negativan način, onda ne tražite od svog partnera da se odrekne svojih omiljenih aktivnosti. Svako treba da ima svoj prostor i hobije koji donose sreću.

Branite mu da razgovara sa prijateljima

Megan Markl, na primer, primorala je princa Harija da prestane da komunicira sa svojim najboljim prijateljem iz detinjstva, ali takvu odluku teško vredi pratiti. Možda vam nisu potrebne bučne zabave ili redovna druženja sa prijateljima, ali treba da poštujete partnera i da ne ometate njegov izbor.

Želite da postane druga osoba

Na početku odnosa, mi smo u paralelnoj stvarnosti i često zatvaramo oči na mane partnera ili ih vešto ignorišemo. U narednim fazama, ružičaste naočare odlaze i pravi život počinje bez ukrašavanja. Postoje osobine karaktera koje su nerealne za promenu, bez obzira na to koliko pokušavate, pa nemojte pokušavati reprogramirati svog partnera. Umesto toga, obratite pažnju na pozitivne kvalitete i češće se podsećajte na njih. Što se tiče globalnijih stvari, odmah treba da razgovarate o odgovornostima ako počnete da živite zajedno, tako da u tom procesu nema neočekivanih iznenađenja.

Zahtevate da pamti svi važne datume i događaje

Pamtiti datum prvog sastanka, poljupca je naravno romantično, ali ne nužno. Stvar je u tome što je muškarcima teže zapamtiti takve događaje, dok je za žene upravo suprotno. Ako je od kritičnog značaja da vaš partner pamti datum rođenja svih vaših rođaka do petog kolena i ime ulice u kojoj ste se prvi put sreli, dajte mu podsetnik u telefonu, označite ga na zidnom kalendaru ili ne budite lenji da mu to sami kažete, kako ne biste bili uvređeni, da je zaboravio na godišnjicu. Nepošteno je okriviti vašeg partnera ili očekivati da telepatski shvati koliko je važan događaj za vas. Bolje ga podsetite još jednom.

#Brak

'