AKTUELNO

Pevačica je tokom ovog perioda stekla publiku, koja joj je verna i danas, a ona se trudi da ne izneveri njohva očekivanja.

Goca Tržan svakako je jedna od najpopularnijih pop pevačica kod nas, a još veću naklonost publike stekla je kao članica žirija najpopularnijeg dečijeg muzičkog takmičenja u regionu "Pinkove zvezdice".

Foto: TvPink Printscreen

Ona je publici postala poznata kao članica grupe "Tap 011", koja je i danas simbol devedesetih.

Foto: Printscreen Youtube

Kada je počela solo karijeru mnogi su bili skeptični da će uspeti da opstane na javnoj sceni, s obzirom na to da su mnoge zvezde devedesetih, nakon ovog perioda, nestale.

Međutim, Goca ih je sve demantovala, a slobodno možemo reći da je danas popularnija nego ikada.

Ipak, period kada je pevala pesmu "Bunda" i ostale hitove i kada je imala kratku kosu i jedinstven stil oblačenja, svima je ostao u sećanju, zbog čega smo rešili da vas podsetimo zbog čega ste voleli Gocu devedesetih godina.

Foto: Printscreen Youtube

1) "Tap 011"

Ova grupa obeležila je jednu eru, a njihove pesme i danas su veliki hitovi. Goca je na samom početku karijere pevala u grupi "Distorzija", a onda su se Ivana Peters, tada Pavlović, i ona pridružile grupi "Tapiri", koju su činili Milan Bojanić, Đorđe Pajović-Đole, Petar Stupar-Pera i još neki promenljivi članovi. Njih petoro 1994. godine menjaju ime u "Tap 011" i postaju kultna grupa. Svi će se složiti da su svojom muzikom obeležili period devedesetih, a zvanično su prestali da postoje 2002. godine. Goca je kao članica ove grupe stekla ogromnu popularnost, a mnogima su upravo Ivana i ona bile omiljene pevačice, uz koje su odrasli. Zajedno sa ostalim članovima, Tržan je tada u Srbiju donela nešto novo, drugačiji muzički pravac, zbog čega ćemo je uvek voleti.

Foto: Facebook

Foto: Printscreen Youtube

2) Album "U niskom letu"

Iako je nakon napuštanja grupe "Tap 011" njen opstanak na javnoj sceni bio pod znakom pitanja, Goca je prvim solo albumom "U niskom letu" još više učvrstila svoj status na estradi. Na ovom albumu našli su se neki od njenih najvećih hitova - "Zagrli", "Stoperka", "Dostana" i mnoge druge. Ovaj album je označio početak njene karijere i uspon ka samom vrhu na estradi. Usledili su i brojni drugi hitovi "Konobarica", "1200 milja", i brojne pesme koje su i danas popularne i rado slušane.

Foto: Printscreen Youtube

3) Odana svojoj publici

Goca je od samog početka svoje karijere bila pop pevačica i nije eksperimentisala sa folk zvukom. I tokom rada u grupi "Tap 011", ali i tokom samostalne karijere, ona je ostala verna pop muzici, koju i danas neguje, uz neke izmene u skladu sa modernim zvukom koji je danas aktuelan. Upravo zbog toga je publika zavolela Gocu, i upravo zbog toga joj je verna i danas. S pravom se može reći da je Goca jedna od retkih koja je uspela da postigne neverovatan uspeh kao pop pevačica.

Foto: Printscreen Youtube

4) Jedinstven izgled i stil

Kada se pojavila, Goca je imala prepoznatljiv stil - kratka, muška frizura postala je njen zaštitni znak, a upravo je inspirisala mnoge žene da se odluče na ovakav smeo potez kada je kosa u pitanju. Takođe, Goca je imala i veoma zanimljiv stil oblačenja, što se videlo i u spotovima. Ivana i ona su obeležile devedesete svojim izgledom, koja je uključivala veoma šarenu garderobu, specifičnu za taj period. Goca ni tada, kao ni sada nije zaostajala za svetskim zvezdama i uvek je imala inovacije kada je o garderobi, i generalno, izgledu, reč.

Foto: Printscreen Youtube

Foto: Printscreen Youtube

5) Temperament i neverovatna energija

Goca je oduvek poznata po svom temperamentu, energičnim nastupima i pesmama. Međutim, kao što vole brze, publika obožava i Gocine balade, kroz koje takođe iskazuje svoje emocije, što njeni fanovi svakako prepoznaju. Kao i nekad, i danas Goca važi za nekog ko nema dlake na jeziku, zbog čega je publika voli, a iako joj njen karakter i iskrenost nekad i štetio, Goca je ostala verna sebi i svojim stavovima i upravo zbog toga jeste jedna od najpopularnijih pevačica na javnoj sceni.

Foto: Printscreen Youtube

Autor: M. Đurović

#Goca Tržan

#Tap 011

#pevačica

'