AKTUELNO

One su veoma važne, kako u modi tako i u svakodnevnom životu.

Ovako sledeće boje utiču na vašu okolinu:

Crna boja simboliše moć i autoritet. Crna je boja elegancije. Šta mislite kakvu poruku bi poslao vaš crni notes na nekom grupnom sastanku a kakvu neko obično šareno blokče?

Crvena boja se već poslovično vezuje za strast, ali crvena boja takođe ubrzava otkucaje srca i najčešće se koristi za akcentovanje stvari. Ona se ipak nikako ne preporučuje ako sa nekim pregovarate.

Plava boja je sa druge strane ona boja koju treba da izaberete kada idete na razgovor za posao. Plava boja je boja lojalnosti. Ona smiruje i opušta.

Roze boja ipak toliko opušta da su neki fudbalski klubovi svlačionice svojih protivnika farbali u roze boju kako bi ih razoružali i smanjili im borbeni nagon pred utakmicu. Zamislite da je više rozih automobila na ulicama, zar vožnja po gustom gradskom saobraćaju ne bi bila opuštenija?

Ako želite nekome da skrenete pažnju na sebe, žuta boja je vaš najbolji prijatelj. Ali žutu boju koristite pametno. Ona ne samo što skreće pažnju na sebe nego tera oko da se jako koncentriše i upregne ne bi li primilo svetlosne talase, a to ume da iritira.

Ljubičasta je plemićka boja, ona ukazuje na luksuz i sofisticiranost. U staroj Grčkoj je simbolisala mudrost, danas je takođe vezujemo za ženstvenost. Ona ipak nije tako česta u prirodi te je neki ljudi mogu smatrati za boju površnih.

'