AKTUELNO

Uz proleće stižu i novi trendovi sezone kako u modi i enterijeru, tako i u cvetnom dizajnu.

Boje i ukusi koji će ovo proleće učiniti jedinstvenim i magičnim su definitivno mint i berry! U narednih par koraka naučićemo vas kako da napravite savršeni venčić koji je najjednostavnija forma cvetnog dizajna i postanete deo #MintBerryFever prolećnog trenda.

1. Od grančica breze i vrbe ispletite kružnu formu koju na krajevima pričvrstite žicom ili kanapom. Ovu vrstu grančica biramo jer su dovoljno čvrste da izdrže težinu cveća koje ćemo uplesti, ali i elastične da poprime oblik savršenog kruga.

2. Sledeći zadatak je da pripremite cveće. Pažljivo skinite suve ili oštećene listove sa stabla i birajte cvetove sa laticama koje se nisu potpuno rascvetale kako bi vam venčić duže trajao. Ruže i lizijantusi uz cvetiće karanfila i divljih orhideja u boji borovnice učiniće da vaš venčić izgleda mistično.

3. Došli ste do koraka kada pažljivo treba da upletete cveće u grančice vrbe i breze. Važno je da pupoljke slažete po nijansi i veličini jer će na taj način venčić stilski izgledati lepo, a uz malo zelenila dobićete bogatu formu koju ste želeli.

4. Kako biste oplemenili aranžman dodajte bobice koje imamo u prirodi. Mint boja u floralnom svetu nije baš moguća, zato se služimo malim trikovima. Cveće i listove farbamo blago zelenom nijansom koja pre svega nije agresivna i neće oštetiti strukturu biljke.

5. Nijanse koje će se odlično složiti uz mint i berry, su bela i nežno roze. U spektru boja i dizajna to je puna kombinacija i zato izaberite roze cvetove koji će pored mint i berry elementa izgledati savršeno.

Čestitamo, dobili ste venac kao odličnu formu koju posle možete da okačite na zid ili jednostavno položiti na stočić i u njega staviti sveću ili neko voće I tako dobiti kratak spoj jednostavnosti i elegancije.

#Cveće

#Dom

'