AKTUELNO

Pored toga što je ukusna, jednostavno se pravi i vrlo je zdrava, a zahteva samo nekoliko sastojaka među kojima su glavne – tikvice. Izgled će vas oduševiti, kao i sve ostale.

Sastojci: 4 tikvice, maslinovo ulje, 50g prezle, ¼ male kašike kajen paprike u prahu, male kašike belog luka u prahu,  ½ male kašike crnog luka u prahu, ½ male kašike soli, ½ male kašike bibera, 35g parmezana, štapići za ražnjiće, sos po izboru

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

Isecite vrhove tikvica i presecite ih na pola, a zatim kroz svaku polovinu provucite štapić. Manjim i oštrim nožem secite tikvicu dijagonalno, tako da pravite duboke zareze, uz istovremeno okretanje u bilo kojem pravcu, kako bi vam tikvica izgledala kao feder na štapiću. Raširite je koliko možete i pospite maslinovim uljem.

U činiji pomešajte sve ostale sastojke – začine, parmezan i prezle – i pospite dobijenom smesom tikvice. Stavite ih na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.

Pecite tikvice ukupno pola sata, ali ih na 15 minuta okrenite da bi se jednako ispekle.

Skinite ih sa štapića i servirajte uz željeni umak. Prijatno!

#Večera

'