AKTUELNO

Serija koja će vas oduševiti i zaintrigirati od februara na TV Pink.

U februaru 2018. godine, na najgledanijoj komercijalnoj televiziji, TV Pink, počeće emitovanje serije "Šifra Despot", ambiciozne televizijske serije, čiji je autor i scenarista Radoš Bajić, tvorac najpopularnijeg igranog serijskog programa.

Foto: Promo

Serija "Šifra Despot" je elegična socijalna komedija naravi i mentaliteta, smeštena u ambijent metropole, ali podjednako i u autentična srpska predgrađa, varošice, gradove, sela i zaseoke. Ne napuštajući nijednog trenutka životne vratolomije glavnog junaka serije, pomalo nespretnog, ali veoma talentovanog kompjuterskog programera Despota Despotovića, kog tumači glumac Đorđe Marković, serija će u tematskom, vizuelnom i socijalnom smislu oslikati vreme u kom živimo.

Snimanje serije počelo je 20. septembra, i od tada ekipa svakog dana snima epizode koje ćete od februara moći da gledate na TV Pink.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Izvršni producent serije "Šifra Despot", Jelena Bajič-Jočić, otkrila je neke detalje o ovom projektu, koji će, sasvim sigurno, privući veliku pežnju gledalaca.

Serija 'Šifra Despot' se snima u produkciji TV Pink, dok je izvršna produkcija poverena kući 'Contrast Studios', čiji sam ja i suvlasnik. Mi smo sad praktično na početku snimanja, predstoji nam mnogo snimajućih dana u narednih sedam meseci. Serija je veoma zabavna i veoma interesantna. Specifičan je koncept serije, zaista će veliki broj istaknutih glumaca i umetnika proći kroz ovaj projekat, a njih nekoliko su stubovi nosači cele priče. Očekujemo da gledacima TV Pink priredimo jedno lepo iznenađenje i osveženje, kada je serijski program u pitanju. Ne bih više ništa otkrivala, ovo je dovoljno da zagolicamo maštu gledaocima - rekla je Jelena Bajić-Jočić, izvršni producent serije "Šifra Despot".

Radoš Bajić, osim scenarija, potpisuje i režiju, zajedno sa rediteljem Dejanom Zečevićem, istaknutim autorom brojnih filmskih, serijskih i dokumentarnih ostvarenja.

Radoš i ja zajedno potpisujemo režiju. S obzirom na to da ima mnogo epizoda, potrebno je da rade i dva reditelja. Mislim da smo se dobro uklopili, iako smo Radoš i ja na prvi pogled dva različita senzibiliteta. Ova serija se po mnogo čemu izdavaja od projekata koje sam radio, potpuno je drugačija u dramatruškom i sadržajnom smislu, pa i drugačija po tome što je ovo serija koja će se davati tokom cele radne nedelje i traje kraće u odnosu na serije koje se daju na televiziji jednom nedeljno. Ova serija je veoma posebna po zamisli i konceptu. Mislim da će biti veoma zanimljiva i zabavna, ali će gledaoci u njoj moći da pronađu razne stvari iz naše realnosti, moći će da prepoznaju i sebe i druge - rekao je reditelj Dejan Zečević.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Poznat kao nekonvencionalan autor, Dejan Zečević ispričao je i zbog čega je prihvatio angažman na ovom projektu.

Ovo je serija koja se ne uklapa u zacrtani standard, izlazi van okvira. 'Šifra Despot' nudi nešto novo u pogledu priče i likova, možda je upravo to razlog zbog kog me je Radoš i pozvao da radim na ovom projektu, zato što sam i ja, u neku ruku, nekonvencionalan autor - objasnio je Zečević.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Serija "Šifra Despot" se snima najsavremenijom tehnikom, na lokacijama u Beogradu, Smederevskoj Palanci, Vrnjačkoj Banji, Irigu, Šapcu i mnogim drugim gradovima i selima širom Srbije, a angažovani su provereni autori, saradnici, filmski radnici i eksperti za proizvodnju, obradu i montažu serijskog TV programa.

Premijerno emitovanje serije "Šifra Despot" zakazano je za februar 2018. godine na programima TV Pink širom regiona.

Autor: M. Đ.

#Dejan Zečević

#Jelena Bajić Jočić

#Radoš Bajić

#Televizija Pink

#serija

#Šifra Despot

'