AKTUELNO

Pomozite svom organizmu uz pomoć suverene kombinacije dva minerala: selena i cinka.

Jesen je period kada završavamo sa lepim vremenom, kada se smanjuje broj sunčevih sati, kada prestajemo da unosimo sveže namirnice, voće i povrće, kada se vraćamo u velike kolektive: radna okruženja, studentske klupe, deca se vraćaju u školice, obdaništa...

U isto vreme ulazimo u završetak godine, jurenje godišnjih ciljeva na poslu, ostvarenja prodaje, svođenje računa, kako poslovnih, tako i privatnih…

Steres!

Sve ovo je stres za organizam koji je posebno izražen u ovom periodu godine i treba mu pomoć. Pomoć u vidu redovnog sna, redovne i pravilne ishrane, bar nekoliko trenutaka u toku dana za opuštanje i relaksaciju, ali i suplementaciju.

Koji su to suplementi, dodaci ishrani, koji bi nam pomogli?

Mnogo je vitamina i menarala. Neki su se izdvojili.

Najnovija istraživanja izdvojila su suverenu kombinaciju dva minerala, selena i cinka,

Prvenstveno su bitni za jačanje imuniteta zbog izrazitog i dokazanog imunomodulatornog efekta koji dodatno karakteriše oksidativni efekat i oslobađanje od slobodnih radikala što je od presudnog značaja za naš organizam.

Selen i cink pomažu za pravilno funkcionisanje štitaste zlezde koja je odgovorna za pravilan rad mnogih sistema u organizmu upravljajući njima preko hormona za koje je odgovorna. Istraživanja pokazjuju da osobe koje svakodnevno uizmaju selen i cink manje oboljevaju od oboljenja štitaste žlezde dok oni koji su na terapiji kod smanjene funkcije štitaste žlezde mogu doći da smanjenje svoje terapije i za pedeset procenata, što je značajan benefit.

Poseban značaj selena i cinka je šta ga u našem zemljištu endemski nema dovoljno te je shodno tome neophodna suplementacija i dodatno unošenje.

Selen i cink pored toga što umiruju, relaksiraju i pobiljšavaju san, deluju na kvalitet kose, kože i noktiju koji u jesenjem periodu zahtevaju dodatnu negu nakon perioda kada je naša koža posle leta istrošena i ulazi u jesenji period isušivanja. Pomaže kod svraba, perutanja, krutih-lomljivih noktiju, krute i iskrzane kose…

Možda smo najbitnije ostavili za kraj?

Kombinacija minerala selen i cink deluju na plodnost kako muškaraca tako i žena.

Kod žena selen i cink učestvuju u procesima za pravilno i redovno sazrevanje jajne ćelije, dok kod muškaraca deluju na pokretljivost spermatozida i spermatogoneze i povećava mogućnost začeća.

Selen+Zn Direkt je proizvod i za sadašnjost i za budućnost.

Foto: Promo/Pharmanova

Redovnim unošenjem jedne kesice Selen+Zn Direkt ojačaćemo svoj organizam za predstojeće dane.

Kompanija Phamranova ponudila je Selen+Zn Dirket sa prepoznatljivo dobrim ukusom i dosledno visokim nemačkim kvalitetom proizvoda.

#Zdravlje

#cink

'