AKTUELNO

Dok neke uživaju da se pojavaljuju u javnosti, slikaju i pričaju o svom raskošnom životu, druge su se ipak odličile za potpunu izolaciju pa se o njihovoj privatnosti jako malo zna

Kaže se "Samo budi lepa i dobro ćes se udati". Za mnoge od njih ova teorija upravo je bila ključna! Odmah nakon udaje ovim lepim Srpkinjama život se promenio iz korena. On sada odiše glamurom i luksuzom, a veliku moć i popularnost stvorile su i među svetskim džet-setom. Ovo je naša lista "Top 5 najbogatijih srpkinja", a sve su potekle iz sveta mode čime se i danas bave - svaka na svoj način.

1. Sandra Meljničenko

Aleksandra Meljničenko, pre udaje za jednog od najbogatijih Rusa Andreja Meljničenka, u Srbiji se bavila modelingom i bila je članica ženske pop grupe "Models".

Foto: Instagram.com

Mnogo je intriga vezano za njeno upoznavanje sa zgodnim milijarderom, ali je činjenica da je brak opstao uprkos svemu i da je Sandra rodila ćerku i sina. Njihova imovina vredna je nekoliko milijardi, uključujući i čuvenu luksuznu jahtu, a tokom prošle godine suosnivač kompanije „Avrohim” Andrej Meljničenko zaradio je 5,51 milijardu dolara prihoda i trenutno je njegovo bogatstvo procenjeno na 24,3 milijarde dolara. Sandra godinama svoj život krije daleko od očiju javnosti, osim kada poznati par paparaci uslikaju na nekoj svetskoj destinaciji. Kako se priča, bivša "modelsica" više ne komunicira sa starim prijateljima iz Srbije.

2. Jelena Bin Drai

Nekada zvanična Mis Jugoslavije Jelena Jakovljević 15 godina je udata za arapskog šeika i milionera Saida bin Draija. Jelena i Said su roditelji četvoro dece – Asje, Hilala, Hamdana i Rašida.

Foto: Instagram.com/jelenabindrai

Jelena Jakovljević je po sticanju titule Mis Jugoslavaije radila u Milanu, nakon čega je 2001. godine prešla u Dubai i ubrzo postala jedan od najuspešnijh modela u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tako je i upoznala svog sadašnjeg supruga. Jelena se i dalje bavi modom, putuje po luksuznim destinacijama, a njihova imovina je vredna na stotine miliona dolara.

3. Ivana Berendika

Ivana je takđe bila članica grupe "Models", udata je za američkog biznismena Tomasa Jermoluka, jednog od osnivača Gugla. Njihovo bogatstvo je veće od 100 miliona dolara. Ivana je pre udaje bila manekenka, a sada se bavi modnim dizajnom.

Foto: Instagram.com/ivanaberendika

Ona danas sa porodicom živi u luksuznoj vili u Majamiju, a iako je Tomas od nje stariji čak 20 godina brak je i dalje vrlo stabilan. Njih dvoje su 2016. godine postali roditelji blizanaca što je dodatno učvrstilo njihov odnos.

4. Anika Božić

Nekadašnja lepotica i manekenka upoznala je u Beogradu, a vrlo brzo se i udala za  palestinskog biznismena Jusufa al Saraža. Poznati par danas živi u Parizu i u Kairu. Anika se poput svojih prethodnica sa naše liste danas i dalje bavi modelingom ali i modnim dizajnom.

Foto: Instagram.com

Anika i Jusuf u Parizu imaju luksuznu nekretninu u strogom centru grada, dok u Egiptu poseduju vilu na samoj obali mora. Oni za sada imaju sina Omara sa kojim se manekenka često fotografoše i slike kači na svoje društvene mreže.

5. Slavica Eklston

Jedna od najbogatijih žena sa naših prostora je i Slavice Eklston, nekada Rodić. Inače, bivša supruga čuvenog vlasnika Formule 1, Bernija Ekstona, danas je jedna od najbogatijih žena u svetu, a njena imovina procenjuje se na oko 1.2 milijarde dolara.

Foto: Instagram / Tamara Ecclestone Official

Slavica potiče iz siromašne porodice, a prvi novac počela je da zarađuje osamdesetih, kao model. Tada je igrom slučaja upoznala i Bernija za koga se kasnije udala. 2008. godine saznalo da je brak poznatog para u kojem su dobili i dve ćerke, pred raspadom. Bivša maneknka se u 50. godini odselila iz njihovog doma vrednog 10 miliona funti i unajmila advokata. Ročište na sudu je 2009. trajalo čitavih minut, a Slavici je pripalo više od milijardu dolara vrednih nekretnina i udeo u deonicama. Danas je krasi titula jedne od najbogatijih Srpkinja na svetu. U luskuzu i izobilju rastu i njene ćerke Tamara i Petra.

Autor: Zorica Lazarević