AKTUELNO

Donosimo vam najnovije trendove obuće. Ovo su moderne cipele i čizme za jesen 2022. godine.

Stručnjaci kažu da je jesen najvažnije godišnje doba za modu. Tada stiže najviše novih, uzbudljivih trendova, a povratak u radnu atmosferu daje novi motiv za doterivanje. Spremni smo da isprobamo i nove modne detalje.

Postoji i jedna zamka - vreme je promenjivo pa smo stalno u nedoumici, pogotovo kada su cipele u pitanju. Da li da se odlučimno za sandale, iako smo ih se već malo umorili i riskiramo da pokisnemo, ili ujutro krenuti u gumenim čizmama, a onda da se "kuvamo" u podne?

Barem ćemo se razrešiti dileme oko trendova - ova 3 modela ove će jeseni nositi sve moderne žene

1. Cipele s kopčom

Čini se da nema modne kuće koja za ovu sezonu nije pripremila cipele s kopčama. Versaće i Prada obnovili su svoje već poznate modele s kaišem oko zgloba, a Dior, Miu Miu i Kavali nude čizme u 'moto' stilu s ovim detaljem.

Nećete pogrešiti ako kupite model 'Mary Jane' - s kaišem koji se kopča sa strane. Ove cipele, nazvane po liku iz crtića i originalno namenjene deci, ove će se jeseni naći na ulicama svih modnih metropola.

2. Retro patike

Nakon duge vladavine 'ružnih' patika s ogromnim đonom, retro moda se vratila. Nosiće se takozvane 'skate' patike koje imaju mnogo tanji đon- potrebne pre svega onima koji voze skejt. Čak i ako niste upoznati s ovim prevoznim sredstvom, uživaćete u jednostavnijim modelima. Lakše ih je iskombinovati i naravno, izgledaju ženstvenije.

3. Gumene čizme

Foto: Pixabay.com

Osim što su izuzetno praktične za kišne dane, gumene čizme pravi su modni hit. Balensijaga izbacuje svoju 'otkačenu' verziju 'kroksica' s visokom petom, ali svi modeli i sve boje su u igri. Bitan je samo materijal.

#Jesen

#ČIZME