AKTUELNO

Većina žena muku muči sa dlačicima iznad gornje usne. Baš onda kada imate pregršt obaveza i ne znate gde biste pre nego da posećujete kozmetičara, isprobajte prirodne zamene za uklanjanje neželjenih dlaka.

Njen sastav je potpuno prirodan, a pored toga što uklanja dlačice deluje i umurijuće. Ako ste protiv depilacije ili jednostavno ne stižete na istu, vreme je da probate ovu metodu uklanjanja dlačica uz pomoć maske sa medom, zobenom kašom i limunom.

Foto: Pixabay.com

Prednost ove smese je i što se brzo priprema, a lice vas neće peći jer ne sadrži nijednu hemikaliju. Potpuno prirodno i bezbolno, a najbolje od svega je što je zaista delotvorna.

Potrebni sastojci za ovu smesu su:

2 kašike meda, 1 kašika zobene kaše, 2 kašike soka od limuna

Postupak pripreme:

Sve navedene sastojke dobro pomešajte da dobijete ujednačenu masu i utrljajte na mesta na licu odakle želite ukloniti dlačice. Utrljajte nežno praveći kružne pokrete. Smesu zatim ostavite da stoji 15 minuta. Nakon toga je isperite toplom vodom.

Zatim nanesite hidratantnu kremu kako bi koža ostala negovana. Postupak ponavljajte 2 do 3 puta sedmično za optimalne rezultate. U roku od mesec dana dlačice će u potpunosti nestati.

Autor: Z.L.

#depilacija