AKTUELNO

Pred početak ili tokom vrelih letnjih dana, treba uskladiti negu kože sa novim vremenskim uslovima - lice i telo će vam biti zahvalni, verujte.

Možete paziti na kalendar i čekati dan početka leta, a najbolje će vam poslužiti termometar i subjektivni osećaj. Čim počnete da se žalite na vrućinu, ovu kozmetiku treba da ostavite za svežije dane.

1. ULJE ZA LICE

Čim temperature porastu, a naročito ako su praćene većom vlažnošću vazduha, koža postaje masnija - luči se više masnih supstanci. Ako još i vi dodate ulja ili uljane serume, moguće je da koža postane problematična. Izbiće bubuljice, akne, a i oni skloni rozacei videće pogoršanje stanja.

2. PREPARATI OSETLJIVI NA SUNCE

Svi retionidi i voćne kiseline su popularni zbog divnog dejstva pri čišćenju kože i nežnog sjaja koji joj daju, ali nisu za letnje mesece. Visoke temperature dovode do veće apsorpcije ovih proizvoda a to može izazvati crvenilo i iritaciju.

Foto: Pexels

3. JAKI PILINZI

Piling može delovati na dva načina - mehanički, česticama koje - pojednostavljeno rečeno - stružu kožu i skidaju površinski sloj mrtvih ćelija, ili hemijski - pomoću enzima. Mehanički piling je, po pravilu, jači i savetuje se njegova primena tokom zimskih dana, kad je koža suvlja i treba je osloboditi da bi lakše primala kreme.

Leti se ne preporučuju, naročito ako odlazite na plivanje, bilo u moru ili na bazenu. Koža će posle pilinga biti izuzetno osetljiva i na hlorisanu i na slanu morsku vodu. Zato primenjujte samo nežnije, enzimske pilinge.

4. TEŠKE MASKE ZA NEGU

Guste uljane ili proteinske maske zamenite lakim maskama za osveženje i čišćenje kože. Vreme je da obratite pažnju da na svakom proizvodu piše "ne zapušava pore". Leto je vreme kad jače rade sve žlezde pa čista koža znači i manje mitisera i bubuljica.

5. HIDRANTNI LOSIONI ZA ČIŠĆENJE

Koliko god da su dobrodošli zimi, toliko leti mogu doneti neprijatnosti. Naime, mnoge žene se žale da se zbog korišćenja ovakvih losiona više znoje, a koža im se brže masti. Radije ih zamenite tonicima na bazi glikolne ili salicilne kiseline.

Autor: Pink.rs

#NEGA

#Sunce