AKTUELNO

Osim od kvaliteta parfema, dužina trajanja mirisa na vašoj koži zavisi i od nekih stvari koje vam otkrivamo.

Nanesite parfem neposredno nakon tuširanja

Da li ste znali da se vaše pore otvaraju kada ste pod tušem? Zato ako parfem nanosite odmah nakon tuširanja, dok su pore još otvorene, vaša koža će bolje upiti parfem i on će trajati duže. To je zapravo jedan od najboljih načina da vam parfem potraje duže.

Nahranite kožu

Pre nego što stavite parfem trebalo bi dobro da hidratizirate kožu. Naime, parfem nije dobro da nanosite na suvu kožu jer je njegovo trajanje u tom slučaju kraće.

Foto: Pixabay.com

Nemojte da trljate kožu

Mnoge žene imaju naviku prilikom nanošenja parfema da protrljaju dlanove jedan o drugi, ali to bi trebalo izbegavati. Naime, trljanje će razbiti miris parfema pa će njegovo trajanje biti mnogo kraće. Jednostavno nanesite parfem i ostavite ga da se osuši, bez trljanja.

Izaberite parfem s jakom bazom

Kada ste u potrazi za parfemom, odaberite onaj čiji su bazni sastojci malo snažniji. Najdramatičnije bazne note u parfemu su ujedno i one koje najduže traju. Bor, pačuli, vanila i mošus su note koje su poznate po svojoj dugotrajnosti. Imajte to na umu.

Poprskajte četku za kosu

Ako zaista želite da vaš parfem traje dugo, onda poprskajte svoju četku za kosu kojom ćete se očešljati. Parfem u kosi se vrlo dugo zadržava pa je to odličan trik za dugotrajnost.

Autor: Pink.rs

#Parfem