AKTUELNO

Verujemo da je svaka žena bar jednom pomislila na to kako bi izgledala sa drugom bojom kose. A ukoliko je boja koju u tom trenutku ima suviše tamna, zna se da je blajhanje neminovno kako bi se došlo do svetlijih tonova.

Ne pribegavaju sve žene ovom vidu tretiranja kose i ipak odlučuju da ostanu pri staroj boji. Pak, one koje se odluče na taj korak dobro znaju koliku su cenu platile.

Prelazak, na primer, iz crne u plavu boju nije jednostavan, niti brz proces. Zahteva strpljenje, dobrog frizera, ali i dodatnu negu kod kuće radi oporavka kose. Takođe, ukoliko ste skloni praćenju novih trendova, moguće je da ste isprobali tehniku balayage ili ombre, a to isto tako oštećuje kosu. Stoga, predstavljamo vam prirodne načine kako da brinete o svojoj kosi nakon hemijskog tretiranja.

Foto: Pexels

1. Perite kosu ređe

Blajhanje isušuje kosu i uklanja prirodna ulja sa vaše glave. Isto tako, ukoliko nakon toga budete prali suviše često kosu, moguće je da će postati još suvlja i krhkija, stoga, gledajte da između dva pranja prođe bar tri do četiri dana kako bi se prirodna ulja na glavi obnovila.

2. Šišajte se redovno

Moraćete da posećujete frizerski salon češće kako biste kratili ispucale krajeve. Nakon blajhanja, krajevi češće pucaju i šire se duž dlake. Da biste to sprečili, potrebno je da ih skratite i tako pružite mogućnost kosi da brže raste.

3. Koristite ulja

Dobra ulja će napraviti znatnu razliku u izgledu i zdravlju vaše kose nakon posvetljivanja iste. Neka ulja mogu biti nešto skuplja, a ukoliko ih ne možete priuštiti, možete napraviti i kombinaciju nekoliko ulja kod kuće, kao što su kokosovo, maslinovo, ricinusovo i čičkovo ulje. Naravno, ne morate preterivati kolličnski, bitno je samo da budete redovni u njegovom nanošenju. Možete naneti nekoliko kapi nakon pranja ili sušenja kose tek tako da se kosa ne zamasti, a da ulje oporavlja kosu i nakon njenog sušenja, a postoji i opcija koja je možda duža, ali izuzetno efikasna. Vikendom, ili u doba kada imate najviše vremena za sebe, utrljajte u suvu kosu, celom dužinom, posebno obraćajući pažnju na krajeve i druge suve delove. Nakon pola sata, sat (idealno bi bilo i duže), operite kosu i osušite je.

Autor: Pink.rs

#Kosa