AKTUELNO

Lep i udoban dom je ono što svi volimo. Osećaj kada smo kod svoje kuće je nazamenljiv pa je upravo zbog toga enterijer koji nas okružuje veoma bitan. Poželjno je redovno voditi računa o čistoći i urednosti a naravno, raspored je taj koji daje čari i lepotu našim prostorijama.

Da bi vaša kuća zaista odisala toplinom potrebno je maksimalno i pametno iskorisiti prostor kojim raspolažete. Najveći deo posla je upravo u osmišljavanju rasporeda nameštaja i sitnih detalja koji krase vaš dom. Čak i one malene sobice mogu izgledati savršeno ukoliko dobro osmislite kako ćete je opremiti. Zato nemojte nikako zanemariti ovaj korak prilikom uređenja vaše kuće.

Stručnjaci iz salona nameštaja Dević, navode da se često dešava da mušterije naprave grešku prilikom izbora nameštaja, zato je jako bitno konsultovati se za zaposlenima u salonu, kako do toga ne bi došlo. Kako navode ovo su tri greške koje se najčešće prave.

Nameštaj sa dušom

Nameštaj Dević iz Novog Sada je porodična firma sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti proizvodnje tapaciranog nameštaja. Višegodišnje iskustvo u ovoj delatnosti podrazumeva prve korake načinjene u maloj zanatskoj radionici još 2005. godine. Zbog velikog interesovanja za njihov nameštaj i povećanog obima posla, osnovali su firmu, i posluju uspešno dugi niz godina. Firma proizvodi tapacirani nameštaj za velike salone, koji se nalaze širom Vojvodine i Srbije. Početkom septembra 2020. godine, salon nameštaja “Dević Studio ”proširuje svoju ponudu kroz novootvoreni izdvojeni objekat “Dević Family”.

Previše nameštaja

Pre svega, svaki prostor mora da bude funkcionalan, pa tek onda lep. Mnogo nameštaja i detalja mogu da prenatrpaju prostor tako da on potpno izgubi funkciju. Ovo je najčešća zamka kada opremate enterijer, a već imate neke komade nameštaja na raspolaganju. Uvek premerite prostor precizno i ne dozvolite da vam nameštaj vizuelno smanjuje prostor ili da se otežano krećete zbog toga kako ste ga postavili. Raspored nameštaja je jako bitan, kao i organizovanost detalja. U svakom dizajnu važi pravilo „manje je više“, tako da bi time trebalo da se vodite kada pravite selekciju nameštaja.

Neodgovarajuća veličina nameštaja

Uvek budite svesni veličine prostora koji opremate. Vrlo je bitno da izvršite precizno merenje jer neodgovarajući komadi nameštaja u prostoru deluju neorganizovano i neusklađeno, što drastično smanjuje uživanje u ambijentu kao takvom. Veliki ormari mogu da blokiraju izvore prirodne svetlosti, što može da utiče i na zdravlje i na raspoloženje. S obzirom na to koliko je nameštaj po meri skupa investicija i da ga ne menjate često, ovo bi bila vrlo velika greška koju možete nehajno da napravite.

Promašena boja zidova

Oko odabira boja za zidove morate biti specijalno oprezni. Nekada je važilo pravilo da nikako ne treba birati boje sa ton paleta. Međutim, današnje ton karte su savršene – koji ton je na paleti taj je i na zidu. Uvek birajte boju sa odgovarajuće ton karte i nikada sami ne mešajte boje jer se ne može pogoditi isti ton u dva različita mešanja boja. Nekada su se koristile poludisperzivne boje, pa kada se očešete o zid na garderobi ostaje boja sa zida. Danas se koriste disperzivne akrilne boje, gde su tonovi ujednačeni, ne skidaju se, a mogu biti i perive. Birajte boje po senzibilitetu, ali nemojte zaboraviti tzv. psihologiju boja, jer svaka boja ima značenje i može dosta da utiče na raspoloženje i vaš doživljaj prostora.

Autor: Pink.rs

#Nameštaj

#enterijer