AKTUELNO

Zaštita je prvi korak u postizanju blistave kože, i važno je prepoznati koji saveti i proizvodi su efektivni o zdravi za kožu.

Sintetička sredstva za skidanje šminke su popularna i lako se nabavljaju, ali možda je bolje da razmislite o ovoj opciji. Evo nekoliko prirodnih sredstva za skidanje šminke koje možete pronaći u svojoj kući. Nemaju nikakve negativne indikacije na kožu, potuno su zdravi bezbedni.

Bademovo mleko

Mleko je prirodni čistač  i dobro uklanja višak masnoće. Ako rešite da napravite bademovo mleko, ubacite bademe u blender i miksujte ih dok ne postanu kašasti i kremasti. Za uklanjanje šminke, natopite tufer u mleko i kružnim pokretom skidajte šmiku i ujedno masirajte lice.

Foto: Pixabay.com

Krastavac

Krastavac je odličan za dubinsko čišćenje kože lica i kao nega. Od krastavca napravite džus u blenderu, i pulpu odvojite pre nego što nanesete na lice.

Sojino mleko i banana

Ovo je savršena kombinacija za skidanje šminke. Smeša od soje i banane idealno je za uklanjanje prljavštine nakupljene u toku dana. Iseckajte bananu i dodajte u sojino mleko, zatim mešajte dok ne postane kašasto. Nanesite na lice i zadržite nekoliko minuta, a zatim isperite.

Masinovo ulje

Ovo ulje je najbolje za kožu, i spolja i iznutra. To je bolje od tipičnog skidanje šminke, jer je prirodanije i ima blagotvorno dejstvo na kožu. Možete da koristite maslinovo ulje u neverovatnoj kombinaciji sa lešnicima, jer lešnik sadrži opora svojstva, a maslinovo ulje sadrži hidrataciju. Maslinovo ulje pomaže da izbegnete zapušene pore i suvu kožu koja može biti rezultat korišćenja jakog sredstva za  uklanjanje šminke.

Autor: Pink.rs

#skidanje

#šminka