AKTUELNO

Ok, svi već znamo da je zdravlje kože prvi & osnovni korak kada je lepota u pitanju.

Ali kako u svakom trenutku odgovoriti zahtevima beauty industrije? Danas je u trendu jedna stvar, sutradan neka sasvim druga, a od naše kože se očekuje da se u sekundi prilagodi svakom od njih. Baš kao da i ona sama nema svoj sopstveni mehanizam odbrane od svih spoljašnjih (često preagresivnih) tretmana.

I ptice na grani znaju koliko je važno dobro paziti na kožu lica. Isto tako, većina nas je upoznata sa osnovnim tipovima kože: masnom, suvom i takozvanom normalnom.

Šta dalje?

Za početak je neophodno prati lice dva puta dnevno – posebno ujutru i pre odlaska u krevet. Čišćenje je takođe od presudne važnosti, ali to ne znači da trebate trljati svoje lice do iznemoglosti jer ćete tako samo stvoriti kontra efekat i pojačati proizvodnju ulja na koži.

Foto: Unsplash.com

Od ostalih saveta za očuvanje zdravog izgleda kože koje možete primenjivati svakodnevno izdvajamo i:

- Voda, voda i samo voda: ovo se odnosi na ispijanje naše dragocene tečnosti. Sećate se, dva litra je apsolutni must-have ukoliko želite da povećate elastičnost kože i da u sekundi postignete mlađi izgled.

- Piling: jednom ili dva puta nedeljno biće sasvim dovoljno. Izaberite neki pH neutralan piling proizvod koji je savršen za učvršćivanje i pročišćavanje kože a da pritom ne narušava njenu prirodnu ravnotežu. Piling je važan jer ne samo da pomaže u opuštanju kože već uklanja i svu prljavštinu unutar pora.

- Zaštita od Sunca: jedna od najbitnijih stavki koju žene često zaboravljaju. Bez obzira na godišnje doba birajte svakodnevno proizvode za negu kože koji sadrže visoki faktor zaštite. To će smanjiti štetne efekte Sunca i samim tim zaštiti kožu.

- Čišćenje i vlaženje kože je važno obaviti čak i onda kada ste celi dan kod kuće i osećate da je vaša koža čista. A možete onda i sami zamisliti koliko je ista ova stavka bitna ukoliko je vaš ritam života takav da ste stalno napolju i u pokretu. Brdo prljavštine koja se mora skinuti kako bi koža prodisala, te stoga investirajte u neki dobar proizvod za čišćenje kako biste joj olakšali muke.

- Hlađenje kože: ovo je možda i presudna stavka kada su predstojeći dani u pitanju. Vaš idealni saveznik za smirivanje svih upalnih procesa na licu jeste stara dobra kombinacija krastavca i jogurta koja se pokazala kao najefiksanije domaće sredstvo za zdravlje kože.

#Koža

#Zdravlje

#lice