AKTUELNO

Kad stigne hladno vreme, nošenje kape i marame se podrazumeva. Neizostavni pratilac je naelektrisanje kose i situacija da svaka dlaka ide na svoju stranu.

Zima je noćna mora za svakog ko ima srednju ili dugu kosu, jer se ona tad teško kontroliše i oblikuje. Na sreću, postoje frizure koje možete nositi ispod kape ili šešira bez bojazni da će se pokvariti. Dobra vest je i da postoje neka jednostavna rešenja koja će učiniti da vaša frizura bude baš onakva kakvu želite.

Koristite hidratantni šampon

Foto: Unsplash.com

Tokom jesenje i zimske sezone, vazduh sadrži manje vlage, pa kosa postaje veoma krhka. Zato je važno koristiti hidratantni šampon koji će je zaštititi i sačuvati njenu vlažnost. Postoje i posebno formulisani preparati sa polimerom koji kosi pruža antistatička svojstva.

Nauljite kosu

Foto: Unsplash.com

Dok je još vlažna, na kosu stavite hranljivo ulje. Dodatna vlaga će sprečiti stvaranje elektriciteta kada se osuši. Vodite računa o tome kakav preparat koristite. Najbolje je da to bude neka lagana, hidratantna formula koja će kosu učiniti glatkom, ali je neće izmastiti i slepiti. Obratite pažnju i na to koju količinu ulja stavljate i nemojte ga nanositi na teme.

Nabavite fen sa jonizatorom

Foto: Pixabay.com

On emituje negativne jone koji pomažu da se kosa osuši brže, bez korišćenja visoke temperature. Tako dlaka ostaje meka i sjajna. 

Stilizujte frizuru kremom

Foto: Pixabay.com

S obzirom da sprejevi za kosu često sadrže alkohol, oni je mogu isušiti, što želite da izbegnete. Umesto njih, za oblikovanje kose odaberite proizvod u obliku kreme. Nanesite malu količinu na krajeve i brzo ćete eliminisati naelektrisanost. 

Autor: pink.rs

#Kosa

#Zima