AKTUELNO

Svečanom dodelom Gran Pri i strukovnih nagrada i srpskom premijerom filma "Preko svih granica" u režiji Marte Prus, sinoć je završen 65. Martovski festival.

Gran Pri za međunarodni kratki igrani film pripao je ostvarenju "Vidi kakva je" u režiji Gorana Stolevskog, dok je u kategoriji kratkometražnog igranog filma Gran prijem nagrađeno ostraenje"Lijana" u režiji Ivana Djurovića.

U kategoriji Eksperimentalnog filma i video arta trijumfovalo je ostvarenje "Zvezde Gaomeigua" Marka Grbe Singa dok je u kategoriji animiranog filma očekivano pobedilo osvarenje "Neputovanja" Ane Nedeljković i Nikole Majdaka.

Najbolji film Martovskog festivala u kategoriji dokumentaraca u trajanju do 50 minuta je "Isti" u režiji Dejana Petrovića, dok je Gran pri za najbolji dugometražni dokumentarac otišao u ruke rediteljke Andrijane Stojković za film "Vongar".

Novčani iznos nagrade za svaku od kategorija je po 2.000 evra u dinarskoj protivrednosti.

Strukovne nagrade za najbolji zvuk i montažu pripale su filmu "Druga strana svega" Mile Turajlić.

Strukovnu nagradu za najbolji snimateljski rad dobio je film "Lijana" Ivana Djurovića dok je priznanje za najbolju režiju dobilo ostavrenje "Zvezde Gaomeigua" Marka Grbe Singa.

Novčani iznos za svaku nod strukovnih nagrada iznosi 500 evra u dinarskoj protivrednosti.

#Martovski Festival/Promo

'