AKTUELNO

Srpski košarkaški stručnjak Igor Kokoškov na predstavljanju u Finiksu, kao prvi trener van Severne Amerike u NBA ligi, rekao je da sebe ne smatra evropskim trenerom, već iz NBA.

- Ne smatram sebe evropskim trenerom, već iz NBA. Finiks je moja kuća, osećam ga kao porodicu svoju... Nosim veliku odgovornost jer u slučaju neuspeha američki mediji reći će "Vidite, oni ne mogu da budu treneri u NBA - rekao je Kokoškov koji ima američki pasoš.

Kokoškov, rođen u Banatskom Brestovcu, preuzeo je Finiks posle najlošijeg skora ove sezone u NBA 21-61, a drugog najlošijeg u istoriji franšize.

- Stvar je samo u pobedama. Nije bitno da li si strani ili američki trener. Jedino je važna završnica i kako ste obavili posao. Imamo solidnu osnovu za tim, pojačaćemo se sa nekoliko igrača, grad kao Finiks zaslužuje da gledaje svoje košarkaše u plej-ofu i to želimo - zaključio je stručnjak koji je reprezentaciji Slovenije doneo evropsko zlato prošle godine u Istanbulu.

Kokoškov je čak 18 sezona bio pomoćni trener u najjačoj ligi sveta u šest različitih timova, među kojima su i Sansi od 2008. do 2013. godine.

#Igor Kokoškov

#NBA

'