AKTUELNO

Košarkaški reprezentativac Srbije otvoreno je pričao o NBA ligi, Evroligi, ali i o košarkaškom kampu koji s uspehom organizuje.

Prethodna sezona bila je kao iz snova za košarkaša iz Valjeva Miloša Teodosića. Pokorio je Evropu sa moskovskim CSKA, uzeo je medalju sa reprezentacijom na Olimpijskim igrama, uspešno je organizovao kamp "Teo 4".

Foto: Beta

Ove sezone igra odlično i jedan je od najzaslužnijih igrača za plasman CSKA na fjanal for Evrolige.

Gotovo uvek pred kraj sezone mediji ga sele u NBA, a on je u razgovoru za Pink.rs otkrio svoja razmišljanja vezana za najjaču ligu na svetu.

Kamp "Teo 4" obara rekorde

Naš reprezentativac prošle godine počeo je sa organizacaijom kapma pod nazivom "Teo 4".On okuplja mlade košarkaše, a ove godine je interesovanje još veće, pa je morala da se uvede dodatna smena.- Približava se početak druge sezone kampa i iskreno se radujem jer za mene je kamp jednako uživanje i odgovoran posao. Počinjemo 23. juna i mogu da kažem da smo već popunili smene jedan, dva, tri i šest, ostalo je mesta u smenama 4 I 5. Interesovanje je veliko i zato smo odlučili da uvedemo sedmu smenu koja će biti od 10. do 19. avgusta. To je sjajno jer pokazuje da smo prošle godine dali deci osmeh i kvalitet i da hoće ponovo da dođu. Učimo košarku, igramo se zajedno i činimo da Srbija dobije neke nove asove u budućnosti. To je moj cilj. Na kampu će u svim smenama biti puno gostiju kao i prošle sezone ali ne želim sada da obećavam jer ću se sa prijateljima u hodu dogovarati o dolasku na Srebrno jezero. Deca će svakako biti zadovoljna i srećna. Ove godine ih očekuju još bolji uslovi na kampu jer se trudimo da svakog leta damo nešto novo - zaključio je Teo.

- Već sam rekao mnogo puta da razmišljam o odlasku u NBA i da bi to za mene bio izazov, ali u ovom trenutku nemam da kažem ništa novo. Čitam i ja šta se piše po medijima ali ja sam igrač CSKA i Moskovljani imaju prednost u svim dogovorima za leto. Videćemo - objasnio je popularni Teo.

Foto: Beta

CSKA brani titulu u Evroligi, a plasmanom na Fjanal for na dobrom su putu.

- Prvi cilj smo ostvarili, plasirali smo se na Fajnal for i sada idemo dalje, korak po korak. Jasno je da kao branioci titule imamo veliki pritisak na svojim leđima ali umećemo da se nosimo sa time. CSKA je klub velike tradicije i velikih rezultata i kao takav ima obavezu da uvek ide ka najvećim uspesima. Učinićemo sve da ostanemo šampioni ali biće teško. Polufinale je sa odličnom ekipom iz Atine, a ne zaboravite da se igra u Istanbulu i zbog toga će Fenerbahče imati prednost u odnosu na sve ostale klubove jer je domaćin - iskren je Teodosić.

Reprezentaciju Srbije na leto očekuje Evrobasket, a svi se nadaju da naši "orlovi" mogu do najsjajnijeg odličja. Vest koja je pokvarila raspoloženje bila je ta da Denver neće pustiti Nikolu Jokića na ovaj šampionat.

Foto: E-stock

- Ne volim nikada da komentarišem druge igrače. Ja verujem da ćemo biti zdravi i kompletni i da ćemo pokušati da obradujemo Srbiju kao što smo to činili mnogo puta do sada. Ima ko brine o svim tim pitanjima ja ću gledati da budem zdrav i spreman za poziv selektora. Srbija uvek ima visoke ambicije jer je zemlja košarke i košarkaške tradicije, ali ne želim ništa da obećavam. Pričaćemo o Evrobasketu, ima vremena.

Nemanja Petričević

#Evroliga

#KK CSKA Moscow

#Miloš Teodosić

#NBA

'