AKTUELNO

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović, uoči majstorice polufinala ABA lige protiv Mornara, ocenio je danas da se klub nalazi u veoma važnom trenutku, ali da su spremni da 'izdrže sve udare' i odbrane titulu.

- Ovo je izuzetno važan trenutak za klub, ali je mnogo važnije da ovaj trenutak prepoznaju naši navijači i svi oni kojima je crveno-bela boja pri srcu. Posle skoro odigranih 60 takmičarskih utakmica u ovoj sezoni, svega što smo prošli, podsetiću na jul mesec prošle godine. Tada smo na zvaničnom otvaranju ove sezone, sa novim stručnim štabom, novim timom, jasno i glasno najavili mnogo toga što može da se događa oko kluba - rekao je Čović za sajt crveno-belih.

Prema njegovim rečima, neka dešavanja tokom ovih šest meseci govore i da smo bili u pravu.

- Tu mislim na dešavanja na terenu, ali i oko njega, gde se mnogo toga što smo uradili nipodaštava. Uspeh i za naše prilike, stabilan rad kluba se nazivaju neuspehom, promocija mladih igrača i trenera nelogičnim i riskantnim potezom, jedan poraz katastrofom, a naše reakcije na brojna spletkarenja i pokušaje da nas destabilizuju, nekakvim izmišljanjem “teorija zavere“ – rekao je Čović.

Foto: Tanjug

Mi se ne sakrivamo iza nejasnih ciljeva i rečenica, rekao je Čović i dodao da su jasno i glasno naveli da je prvi i osnovni cilj osvajanje ABA lige, jer bi time i klub nastavio da raste u smeru koji je zacrtam.

- Zato smo i spremni da izdržimo sve udare koji možda slede, ali ćemo sve to lakše izneti zajedno sa našim navijačima. I zato pozivam sve da dođu u dvoranu i pruže nam podršku koja će pomoći timu da se plasira u finale. Mi smo se i pored svih problema izborili za prvo mesto i prednost domaćeg terena u ABA ligi, zato sada taj domać teren treba i da iskoristimo - poručio je Čović.

Pročitajte još: Alimpijević: Najvažnija utakmica u dosadašnjem delu sezone

#KK Crvena zvezda

#Košarka

#Nebojša Čović

'