AKTUELNO

KK "Budućnost" najavio je da će se obratiti Skupštini ABA lige sa zahtevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi, na šta Nebojša Čović, predsednik KK "Crvena zvezda" kaže da se taj zahtev može opisati kao “Ko gubi ima, pravo da se ljuti”.

- Šta da se ponovi? Neće ništa da se ponovi, Zvezda ide u Evroligu, a sve su ovo sad medijska spinovanja i kuknjava za Evroligom. Međutim, Zvezda je časno osvojila titulu na sportskom terenu, kako u ligi, osvajajući prvo mesto sa jednim porazom i 21 pobedom, tako i u samom plej-ofu – izjavio je Čović za Novo jutro TV Pink.

Kako dodaje, Bokanova je filozofija to da se Skupštini ABA lige uputi zahtev.

- Završena je priča, možemo mi da pričamo o tome koliko hoćemo – naveo je Čović i dodao:

- Prosto je neverovatno da sportski direktor Budućnosti i nekadašnji kapiten Budućnosti zaboravlja prošlu sezonu i izvrće činjenice – kazao je Čović i podsetio da se u Podgorici dogodio napad, a ne u Beogradu.

Kako kaže, ti napadači u Podgorici su nekadašnji pripadnici agencije za nacionalnu bezbednost.

Foto: TvPink Printscreen

- Napadnuti su igrači Crvene zvezde u hotelu Podgorica, od te grupe Bemaksovaca, i to na nacionalnoj osnovi. Mi tada kao klub, trebali smo da napustimo Podgoricu i da ne igramo finalnu seriju. Moja greška što nismo. Sve ono što se događalo na trećoj utakmici u Podgorici je katastrofa i to je sve zaboravljeno – rekao je Čović.

Prema njegovim rečima, Budućnost je u ovoj sezoni sa Zvezdom igrala osam utakmica.

- Od osam utakmica, šest su izgubili. Ukupna koš razlika je bila u korist Zvezde plus 144 koša i minus 12 koševa, dakle plus 132 koša – podsetio je Čović.

Više o ovoj temi saznajte u videu koji sledi:

#KK Crvena zvezda

#Nebojša Čović

'