AKTUELNO

Srpska košarkašica Nataša Kovačević (30) porodila se i na svet donela drugo dete.

Nataša je dobila sina, kome su ona i njen partner dali ime Strahinja.

Ona je objavila prvu fotografiju iz porodilišta, držala je naslednika u rukama i tom prilikom se zahvalila lekarskom timu koji je sve vreme bio uz nju.

Značenje imena Strahinja

Staro slavensko zaštitno ime izvedeno od riječi "strah". U prošlosti kad se još verovalo da riječ ima dejstvo magije davalo se detetu u funkciji zastrašivanja zlih duhova koji se klone onog koji uliva strah, ili je naprosto izražavalo "strah od Boga". Ime u poslednjih nekoliko godina sve više dobija na popularnosti pa se u Srbiji između 2003. i 2005. godine našlo među prvih 30 imena davanim dečacima. Ime je popularno i kroz Banović Strahinju, jednu od najpoznatijih narodnih epskih pesama koja govori o Banović Strahinji, srpskom vlastelinu i vitezu, kome je Turčin Vlah Alija oteo ženu. U njoj je obrađena poznata epska tema o ugrabljenoj ženi.

Bračni par upoznao se u leto 2021. godine i imaju ćerku Sofiju

Da podsetimo, Nataša se u martu mesecu 2021. udala za izabranika Vuka Stojakovića u srpskoj prestonici. Venčanje je obavljeno u Hramu Svetog Save na Vračaru.

- Upoznali smo se u Budvi na letovanju. Imamo puno zajedničkih prijatelja i to je prednost. Ostali smo, manje, više u istom društvu - otkrila je ranije Nataša.

Autor: Aleksandra Aras