AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde ovog ponedeljka sa ekipom Partizana igraju prvi meč finala košarkaške Superlige Srbije!

Prvi meč finalne serije igraće se u hali „Aleksandar Nikolić“ sa početkom u 20 časova.

Pred ovaj duel svoja očekivanja je izneo trener crveno-belih.

- Igramo finale Superlige, za nas je vrlo važno da budemo mentalno spremni. Koncentracija će biti izuzetno važna za ovu finalnu seriju, i to koncentracija da budemo spremni da se držimo našeg plana i u napadu i u odbrani. Očekujem i pozivam naše navijače da dođu da nas podrže, ali i da pokažu sportsku kulturu - rekao je pred prvu utakmicu trener KK Crvena zvezda Janis Sferopulos.

U ponedeljak ulazak u dvoranu biti omogućen vlasnicima sezonskih karata, a kapije dvorane biće otvorene dva sata pre početka utakmice, a iz kluba su apelovali na navijače da na utakmicu mogu da uđu samo vlasnici sezonskih karata.

U dvoranu će moći da uđu samo oni koji donesu sezonsku kartu fizički – ulazak sa sezonskim kartama koje su slikane na mobilnim telefonima (QR code) i odštampane sezonske na papiru neće se važiti!

- Očekuje nas izuzetno teška utakmica, kraj je sezone, koja jeste vrlo uspešna, ali smo imali mnogo povreda, napori su bili izuzetno veliki. Međutim, sve se to zaboravlja kada izadjemo na teren. Motiv je veliki, mogućnost da se osvoji još jedan trofej i zaokruži vrlo uspešna sezona. Odlično se poznajemo sa ekipom Partizana, nema tu više ni najmanjih tajni, zato će te sitne stvari, koncentracija, manji broj grešaka, detalji biti presudni u ovom finalu. Naše je da odigramo agresivno, čvrsto, i dođemo do uvodne pobede“ rekao je Dejan Davidovac uz dodatni poziv navijačima: „ Nadamo se punoj hali naših navijača, mnogo su nam pomogli ove sezone, posebno kada smo osvajali trofeje. Pozivam ih da dođu i podrže nas uz fer i sportsko navijanje i u ponedeljak - rekao je Davidovac.

Zbog ograničenja broja stranih igrača u završnici Superlige, crveno beli će nastupiti bez Majka Tobija, Džavonte Smarta i Fredija Gilespija.

Drugi meč finala igra se već 05.06.2024. godine takođe sa početkom u 20 sati (Beogradska Arena), dok je eventualna „majstorica“ čiji bi domaćin ponovo bio naš klub, zakazana za subotu 08.06.2024. godine sa početkom u 20:30.