AKTUELNO

Ovo je ujedno i "biti ili ne biti", jer bi eventualnim porazom skoro pa sigurno ostali bez prvog mesta na kraju regularnog dela.

Košarkaši Crvene zvezde iza sebe imaju pobedu u Evroligi protiv Baskonije (74:63), dok pred sobom imaju meč 23. kola ABA lige protiv Mornara u Baru, gde imaju imperativ pobede zbog trke za prvo mesto sa Partizanom na kraju regularnog dela.

Eventualno prvo mesto na kraju ligaškog dela garantuje i ekipi prednost domaćeg terena u polufinalu, kao i finalu plejofa ovog takmičenja.

Idući rival jeste upravo ekipa Mornara, koja ove sezone baš i ne briljira u ABA ligi, međutim, Ivanović smatra da je njihov sistem košarke isti.

- Od našeg prethodnog meča promenio se sastav ekipe Mornara, ali je sistem trenera Pavićevića ostao isti. Brza košarka, sa mnogo tranzicije i šuteva. Nezgodna utakmica kojoj pristupamo maksimalno ozbiljno, i u kojoj želimo da dobrom igrom dođemo do pobede pred poslednje duplo kolo Evrolige i utakmice sa Valensijom i Asvelom u Francuskoj - izjavio je Ivanović.

S "druge strane brda", Partizan će u ovom kolu ABA lige igrati protiv Cedevita Olimpije.

#Duško Ivanović

#KK Crvena zvezda