AKTUELNO

Trener Partizana Željko Obradović pričao je za medije nakon treninga crno-belih pred meč protiv Baskonije u 30. kolu Evrolige.

On je tom prilikom istakao da je Zek Ledej u Americi i da na njega očigledno neće moći da računa, pošto je krilni centar imao porodičnu tragediju, jer mu je preminuo otac.

- U Americi je - bio je odgovor Obradovića na pitanje o Zeku Ledeju, čime je stavio do znanja i da nije poznato kada će se vratiti.

Obradović je zadovoljan što njegov tim naredna tri meča igra u Beogradu.

- Da, evo sad smo u situaciji da naredne tri utakmice igramo kod nas u areni. Nema putovanja, to je dobra stvar. Znamo koliko su te utakmice važne. Još uvek imamo neke šanse da budemo u tih Top 10. Dakle, sad ćemo probati da, u odnosu na ono što imamo, da se pripremimo. Znamo da je to tim koji šutira izvanredno za tri poena. Sem jednog jedinog igrača na poziciji pet, svi ostali su u stanju da šutiraju za tri poena. Da ne pričam o Hauardu koji je na jednoj utakmici šutirao 22 puta za tri poena. Prosečni broj šuteva je preko 30, ponekad ide preko 40. Ključ utakmice sigurno je tome da ne ubacuju u velikom procentu šut za tri poena. I da sprečimo ofanzivne skokove, pre svega njihovih visokih igrača koji su izvanredno aktivni - rekao je Obradović.

Podsetimo, Partizan protiv Baskonije igra u utorak od 20.30 u Areni, a dva dana kasnije u četvrtak dočekuje Real Madrid, takođe od 20.30 u Areni.

Partizan je trenutno na 10. mestu koje donosi plej-in sa skorom 13:16 i ovo je izuzetno bitan meč za crno-bele za nastavak borbe za Top 10.